Nye nordmenn har rykket opp til mellomledernivå i terrorgruppa IS

- Stor terrorfare i Europa.

- RYKKER OPP: - Vi mener at noen av nordmennene i ISIL har gått inn i mellomlederfunksjoner, sier generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for E-tjenesten, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- RYKKER OPP: - Vi mener at noen av nordmennene i ISIL har gått inn i mellomlederfunksjoner, sier generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for E-tjenesten, til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi mener at noen av nordmennene i ISIL har gått inn i mellomlederfunksjoner, sier generalløytnant Kjell Grandhagen, sjef for E-tjenesten, til Dagbladet.

E-sjefen bekrefter at nye nordmenn har rykket oppover i systemet i verdens mest fryktede terrorgruppe. Tidligere var det kjent at norskchilenske Bastian Vasquez og en norskeritreer fra Bærum hadde fått ansvarsoppgaver - men bærumsmannen ble i fjor høst meldt død.

- Det er fortsatt flere nordmenn som innehar mellomlederposisjoner i ISIL, sier Grandhagen.

- Finnes det et europeisk nettverk i IS?

- Det vi vet er at de vestlige fremmedkrigerne som har sluttet seg til ISIL for en stor del har operert i sammen der nede. Det betyr at man blir godt kjent med krigere fra andre nasjoner. Så vil noen av disse reise tilbake. Det eksisterer et nettverk av mennesker som kjenner hverandre. Om det også vil utvikle seg til et operasjonelt nettverk gjenstår å se.

Betydelig terrorfare Situasjonen med nordmenn som får krigserfaring og opplever og utfører brutale handlinger i Syria gir en høy terrorfare mot Norge, sier Grandhagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer