20 år siden 9/11:

Nye ofre identifisert

Bare dager før tjueårsmarkeringen av terrorangrepet mot USA 11. september 2001, har rettsmedisinerne identifisert to nye dødsofre.

LEVNINGER IDENTIFISERT: 20 år etter terrorangrepet mot World Trade Center på Manhatten, har to nye dødsofre blitt identifisert. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB
LEVNINGER IDENTIFISERT: 20 år etter terrorangrepet mot World Trade Center på Manhatten, har to nye dødsofre blitt identifisert. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er det 20 år siden det mest omfattende og dødelige terrorangrepet i amerikansk historie ble gjennomført.

11. september 2001 kapret 19 al-Qaida-terrorister fire passasjerfly. To av dem ble fløyet inn tvillingtårnene i World Trade Center i New York, ett traff Pentagon-bygningen i Washington D.C og det fjerde styrtet i Pennsylvania.

Totalt 2977 mennesker døde i angrepene. Arbeidet med å identifisere levninger pågår imidlertid ennå, og det er fremdeles over 1100 ofre som ikke er identifisert.

Men bare dager før tjueårsmarkeringen meddeler rettsmedisinerens kontor i New York at to nye ofre er identifisert.

DNA-treff

Dette er første gang siden oktober 2019 at rettsmedisinerne identifiserer nye ofre. Det skal være snakk om en kvinne og en mann, henholdsvis identifisert som dødsoffer nummer 1646 og 1647.

Begge ble identifisert ved hjelp av DNA-testing av beinrester.

- Kvinnen ble identifisert gjennom DNA-testing av rester som ble funnet i 2001, mens mannen ble identifisert gjennom DNA-testing av beinrester funnet i 2001, 2002 og 2006, heter det i uttalelsen fra rettsmedisinerens kontor.

9/11: CNNs reporter Lisa Ling har møtt sønnen til en av de so angrep World Trade Center 11. september 2001. - Et av de stolteste øyeblikkene jeg kan huske er hvor glad han ble da jeg traff blinken på skytebanen. Video: CNN Vis mer

Lover å identifisere flere

Rettsmedisinerens kontor omtaler den pågående identifiseringen av 11. september-ofrene som «den største og mest komplekse rettsmedisinske undersøkelsen i USAs historie».

Omstendighetene i 2001 gjorde det vanskelig å sikre DNA-treff, men en kraftig utviklet og forbedret DNA-teknologi gjør at det fremdeles er mulig å identifisere levninger. Rettsmedisinerne lover nå at de vil identifisere flere dødsofre i tida som kommer.

- For 20 år siden lovet vi de etterlatte å gjøre alt vi kan for å identifisere ofrene etter angrepet mot World Trade Center. De to nye ofrene som nå er identifisert er en viktig del av denne forpliktelsen, sier overlege ved rettsmedisinerens kontor, Barbara Sampson.

Hun fortsetter:

- Uansett hvor lang tid som går, vil vi aldri glemme 11. september 2001. Vi lover å bruke alle verktøyene vi har til rådighet for å sikre at alle som mistet livet kan bli gjenforent med familiene sine. Engasjementet er like sterkt i dag, som det var i 2001.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer