Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opplysninger i Bryne-saken

To og en halv måned etter drapet på Gunn Merete Lode (32), valgte politiet i dag å gå ut med nye opplysninger i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunn Merete Lode (32) var på vei hjem fra en tur på byen da hun ble stukket ned og drept, mindre enn 500 meter fra sitt eget hjem. Nå, to og en halv måned senere er drapsmannen fremdeles på frifot.

- Etterforskningen pågår med uforminsket styrke. Vi har fremdeles mange arbeidsoppgaver framfor oss, sier lensmann i Time kommune Geir Magne Aanestad til Dagbladet.no.

Under en pressebriefing valgte politiet i dag å gå ut med to nye observasjoner:

Klokka 02.30 drapsnatta hører et vitne en person gå over plenen mellom to hus i Lyngbakken. Vedkommende går i retning Herikstadveien, som er i samme kvartal som åstedet. Politiet er interessert i å finne ut hvem denne personen er.

Et kvarter før drapstidspunktet observerer en bilist i en rundkjøring et par hundre meter nedenfor åstedet en gående person. Vedkommende krysser Herikstadveien og går inn i Kong Sverresgate. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan vite noe om dette.

I minuttene rundt 02.30 hører flere folk i nabolaget dessuten en bil som starter og kjører fra stedet og lyden av løpende føtter og et skrik.

Politiet etterlyser fremdeles kontakt med paret som sto vendt mot hverandre på den andre siden av gata fra drapsåstedet klokka 02.34 drapsnatta.

Et par, trolig mann og kvinne, ble også sett lengre nord i Herikstadveien klokka 02.40. Paret var på vei sørover, på vei mot åstedet, og har heller ikke meldt seg for politiet.

Politiet snakker også om en sykkel som ble stjålet i nabolaget samme natt. Den ble syklet i retning vekk fra åstedet, i det som antas å være den mest sannsynlige fluktretningen. Sykkelen ble funnet igjen neste dag, men politiet vet fremdeles ikke hvem som tjuvlånte den, og ønsker følgelig å komme i kontakt med vedkommende. Politiet sier de ikke vil forfølge saken dersom sykkeltjuven melder seg.

Mindre enn ett minutt etter drapet kikket en nabo ut vinduet, og så en person som beveget seg i raskt tempo fra Herikstadveien og inn i Heiakråveien. Politiet er interessert i å komme i kontakt med enhver som kan ha ytterligere opplysninger i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!