Terje (61) sporløst borte:

Nye opplysninger om forsvinningsgåten

Et nytt vitne har dukket opp. Kan føre politiet nærmere en oppklaring på hva som har skjedd med Terje Johansen (61).

FORSVUNNET: Norske Terje Johansen (61) forsvant sporløst i Sverige i begynnelsen av desember. Fremdeles er mysteriet uløst. Video: Viaplay Efterlyst Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvem kjørte bilen til Terje Johansen? Var han alene? Hvis det var han som kjørte, hva gjorde han utenfor Stockholm - milevis utenfor det naturlige veivalget? Og hvor har han blitt av?

Spørsmålene har vært mange hos svensk politi, etter at norske Terje Johansen (61) forsvant sporløst på vei fra sitt hjem i Horten til Nord-Norge via Sverige. Da han forlot landet, hadde han ifølge politiet omkring en halv million kroner på konto, som skulle brukes til å kjøpe en bolig da han kom fram.

Men nordmannens bil, en grå pick-up Isuzu, ble i begynnelsen av desember funnet forlatt i en skråning på Muskö under merkelige omstendigheter. Førerdøra sto åpen. Et nylig felt tre lå bak bilen og et av skiltene var fjernet. Inne i bilen var både personlige eiendeler og verdisaker forlatt.

Funnet førte til flere spørsmål enn svar. Nå kan svaret på hvorfor bilen havnet langt unna den naturlige ruta for Johansens reise være nærmere, etter at et nytt vitne har dukket opp.

Observert av vakt

- Ifølge en vakt på marinens anlegg på Muskö, så hadde Terje kjørt feil og havnet ved en av deres bommer. Terje sa der at han skulle til en adresse i Kanada, et område nord på øya. Det var også i dette området bilen hans seinere ble funnet, sier etterforskningsleder Ulf Sundström til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.