- KRANGLET MED BROREN: Saad Al-Hilli, som ble funnet drept i Alpene sammen med sin kone og svigermor og en fransk forbipasserende, skal ha ligget i en langvarig strid med sin bror om flere millioner deres avdøde far etterlot seg. Foto: Privat / AFP / NTB scanpix
- KRANGLET MED BROREN: Saad Al-Hilli, som ble funnet drept i Alpene sammen med sin kone og svigermor og en fransk forbipasserende, skal ha ligget i en langvarig strid med sin bror om flere millioner deres avdøde far etterlot seg. Foto: Privat / AFP / NTB scanpixVis mer

Nye opplysninger om mystiske drap i Alpene: - Drept ingeniør i arvestrid med sin bror

Britisk ingeniør, hans kone og svigermor funnet i BMW: - Kranglet med broren om millionarv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå snart sju måneder siden fire personer ble skutt og drept i og ved en fasjonabel BMW på et utkikkspunkt ved Annecy-sjøen i Alpene.

Politiet vet fortsatt ikke hvem som drepte den britiske ingeniøren Saad Al-Hilli (50), hans kone Ikbal (47), hennes mor Suhalia (74), og en fransk syklist som politiet tror var en tilfeldig forbipasserende.

Al-Hilli-parets yngste datter Zeena (4) ble funnet gjemt under morens lik - i live. Storesøster Zainab (7) ble skutt i skulderen og fikk et slag mot hodet. Hun ble fraktet til sykehus og lagt i kunstig koma - men overlevde.

Men politiet kan nå stå overfor et gjennombrudd i saken, etter at de omsider har fått avhøre Saas Al-Hillis bror Zaid (50).
Og ifølge Daily Telegraph lå brødrene i en bitter trid om en millionarv etter deres far.

Millionarv Allerede kort tid etter at fire lik ble funnet i og ved BMW-en i Alpene mente politiet at det var snakk om et bestillingsdrap - mulig knyttet til en arvekonflikt i familien. Og Zaid Al-Hilli skal ha belyst dette i avhør.

Brødrenes far Kadhim Al-Hilli døde i Spania for omkring to år siden. Han var svært rik, og eide flere eiendommer.

Zaid Al-Hilli har bare status som vitne, og ifølge Daily Telegraph nekter han for å ha gjort noe galt.

LETER ETTER SPOR: En politimann deltar i gjennomsøkingen av Al- Hilli-familiens hjem i Claygate utenfor London. Foto: Reuters / NTB scanpix
LETER ETTER SPOR: En politimann deltar i gjennomsøkingen av Al- Hilli-familiens hjem i Claygate utenfor London. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Han bekreftet imidlertid at faren hadde omkring åtte millioner kroner stående på en bankkonto i Geneve, og at brødrene lå i en bitter strid om pengene.

- Ville ta ut penger Saad Al-Hilli skal ha gått rettens vei for å forhindre Zaid fra å få tak i sin del av arven, grunnet foreløpig ukjente krangler mellom brødrene.

Samtidig oppgir politikilder at Zaid skal ha forsøkt å bruke et - utgått - kredittkort til å ta ut penger fra farens ukjente konto - kort tid før drapene.

Zaid Al-Hilli ble grillet av politiet både om disse opplysningene, og om hvor han befant seg da broren og hans familie ble angrepet.

Fransk og engelsk politi har tidligere søkt igjennom boligen til Saad Al-Hilli etter massakren i de franske alpene i september i fjor.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Statsadvokat Eric Maillaud. Foto: Reuters / NTB scanpix
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Statsadvokat Eric Maillaud. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer