Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opplysninger om oppgjør i Oslo: Fire skyteepisoder på ett døgn

Etterforskes i sammenheng med skytingene på Jordal, Bjørndal og Lambertseter i mars. - Oppgjør mellom to grupperinger, sier politiadvokat.

SKYTEEPISODE: I midten av mars rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo etterforsker nok en skyteepisode i hovedstaden. Det bekrefter politiadvokat Ida Fengsrud overfor Dagbladet.

Episoden fant sted på Bjørndal natt til 11. mars, bare timer etter at det ble meldt om skyting på Jordal - en hendelse politiet ventet nærmere én uke med å informere om.

Totalt er det nå snakk om fire skytinger på henholdsvis Jordal, Bjørndal (to) og Lambertseter i løpet av ett døgn.

- Oppgjør mellom grupperinger

Fengsrud sier at de ser på alle de fire hendelsene i sammenheng.

- Vi etterforsker dette som oppgjør mellom to grupperinger, uten at jeg vil utdype noe om hvilken konflikt det dreier seg om eller hvilke grupper dette er, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hun vil ikke definere konflikten som gjengrelatert. Så vidt politiet er kjent med, ble ingen skadet i skyteepisoden på Bjørndal natt til 11. mars.

Ett døgn etter ble imidlertid en polsk mann i 30-åra funnet utendørs ved et garasjeanlegg omkring klokka 6 om morgen. Han hadde da omfattende skader, og ble fraktet til Ullevål sykehus. Men livet stod ikke til å redde, og en person er siktet for drap.

Ti siktet

Ifølge Fengsrud har informasjonen om den fjerde skyteepisoden kommet fram under etterforskning og avhør. Det har vært gjort et stort antall pågripelser underveis i saken, og seneste i forrige uke ble nok en person varetektsfengslet.

Totalt er nå ti personer siktet for bruk eller medvirkning til bruk av våpen i forbindelse med skytingene. I tillegg er en av dem siktet for drap.

- Grunnen til at vi ikke har opplyst om den siste skytinga, er at den har vært en del av etterforskninga, som fremdeles pågår. Vi har ingen grunn til å tro at det skal komme fram informasjon om enda flere skyteepisoder, sier politiadvokaten.

Nekter for sammenheng

Politiet holder fremdeles fast på at den polske mannen som mistet livet var et tilfeldig offer i oppgjøret mellom de to grupperingene.

Det er tidligere opplyst om at en av de pågrepne etter skytingene har hatt tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet i hovedstaden.

Mannen har tidligere i år sittet som fornærmet i retten i forbindelse med et drap på Ensjø tilbake i 2012. Politiet hevder imidlertid at det mer enn fem år gamle drapet ikke har noen sammenheng med de siste skyteepisodene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media