Nye opplysninger om oppgjør i Oslo: Fire skyteepisoder på ett døgn

Etterforskes i sammenheng med skytingene på Jordal, Bjørndal og Lambertseter i mars. - Oppgjør mellom to grupperinger, sier politiadvokat.

SKYTEEPISODE: I midten av mars rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Oslo etterforsker nok en skyteepisode i hovedstaden. Det bekrefter politiadvokat Ida Fengsrud overfor Dagbladet.

Episoden fant sted på Bjørndal natt til 11. mars, bare timer etter at det ble meldt om skyting på Jordal - en hendelse politiet ventet nærmere én uke med å informere om.

Totalt er det nå snakk om fire skytinger på henholdsvis Jordal, Bjørndal (to) og Lambertseter i løpet av ett døgn.

- Oppgjør mellom grupperinger

Fengsrud sier at de ser på alle de fire hendelsene i sammenheng.

- Vi etterforsker dette som oppgjør mellom to grupperinger, uten at jeg vil utdype noe om hvilken konflikt det dreier seg om eller hvilke grupper dette er, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hun vil ikke definere konflikten som gjengrelatert. Så vidt politiet er kjent med, ble ingen skadet i skyteepisoden på Bjørndal natt til 11. mars.

Ett døgn etter ble imidlertid en polsk mann i 30-åra funnet utendørs ved et garasjeanlegg omkring klokka 6 om morgen. Han hadde da omfattende skader, og ble fraktet til Ullevål sykehus. Men livet stod ikke til å redde, og en person er siktet for drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer