Beleiringen i Waco

Nye opplysninger om opptakten til det blodige oppgjøret

Det meste har vært kjent om det brutale oppgjøret mellom føderale myndigheter og David Koresh' sekt i Waco. Men nå står en budbilsjåfør fram med sin historie.

DØDELIG BRANN: 76 sektmedlemmer døde i den voldsomme brannen på gården utenfor Waco i Texas. Foto: AP Photo / Susan Weems / NTB scanpix
DØDELIG BRANN: 76 sektmedlemmer døde i den voldsomme brannen på gården utenfor Waco i Texas. Foto: AP Photo / Susan Weems / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg synes det var litt rart at religiøse folk bestilte våpen, sier budbilsjåføren Larry Gilbreath.

Han har en svært sentral, men hittil ukjent, rolle i dramaet som utspilte seg for nesten 25 år siden på en gård utenfor Waco i Texas.

Der kom det til et blodig oppgjør mellom føderale myndigheter og den ytterliggående sekten Branch Davidian, «davidianerne»

Sekten ble ledet av den selvutnevnte «Guds sønn», David Koresh. Han het opprinnelig Vernon Howell, men tok det bibelske navnet David Koresh da han ble sterkt religiøs.

Budbilsjåfør snakker ut

Mye av historien om det blodige oppgjøret i Waco har vært offentlig kjent, men først nå står budbilsjåføren Gilbreath fram med sin historie og forteller om sin rolle i blodbadet.

- Jeg har holdt historien min hemmelig de siste 25 årene. Men jeg vil ikke ta dette med meg i graven, sier Gilbreath til CBS News, i forbindelse med dokumentaren «48 hours», som tar for seg historien om det som skjedde i Waco i april 1993.

I 25 år har Gilbreath spurt seg om det var hans handlinger som førte til en av de dødeligste konfrontasjonene mellom føderale myndigheter og sivilister i amerikansk historie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer