Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opplysninger: Slik reagerer familien

Madeleine McCanns familie sier at de aldri har gitt opp håpet om å finne dattera i live.

FORSVANT: Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007, mens foreldrene var på en tapasrestaurant i nærheten med venner. Foto: NTB Scanpix
FORSVANT: Madeleine McCann forsvant fra en leilighet på et portugisisk feriested kvelden 3. mai 2007, mens foreldrene var på en tapasrestaurant i nærheten med venner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag kom det nye opplysninger om Madeleine McCann-saken.

Scotland Yard etterlyser konkret informasjon om en 43 år gammel tysker i forbindelse med forsvinningssaken som rystet en hel verden.

Derfor har familien nå kommet med en uttalelse. Ifølge Sky News sier de, via talsperson Clarence Mitchell, at politiets nye opplysninger er «en viktig utvikling».

- Gir ikke opp

- Dette virker å være den viktigste ledetråden politiet har fått siden Madeleine forsvant for 13 år siden, sier Mitchell.

Talspersonen understreker at foreldrene, Kate og Gerry, sier at de aldri har gitt opp håpet om at hun kan bli funnet i live, men at de er realistiske og vil finne ut av hva som skjedde med dattera.

- De vil at den eller de som er ansvarlig for forsvinningen skal straffeforfølges.

Foreldrene har gjentatte ganger uttrykt i offentligheten at de aldri gir opp håpet, selv 13 år etter at dattera forsvant.

- De har aldri gitt opp at hun kan være i live og det vil de ikke før de får bevis for det motsatte. Likevel sier de at uansett hva som kommer ut av de nye opplysningene, ønsker de svar på hva som skjedde - også for å få fred.

Tyskeren som nå er mistenkt skal ha bodd i området hvor McCann forsvant, men flyttet ut av boligen året før den angivelige kidnappingen fant sted, skriver Sky News. Politiet mistenker likevel at mannen skal ha oppholdt seg i området da den unge jenta forsvant.

FORSVINNINGSGÅTE: Dokumentarserien om Madeleine McCann tar for seg forsvinningen til tre år gamle Madeleine fra familiens feriebolig i Portugal. Video: Netflix Vis mer

Tatt beslag

Politiet har beslaglagt en campingvogn som de mener mannen brukte, og den undersøkes av kriminalteknikere. Etterforskerne ber nå om opplysninger om campingbilen og et annet kjøretøy som tilhørte den mistenkte, en Jaguar. Denne bilen overførte mannen til en annen person dagen etter at McCann forsvant.

Han skal nå være fengslet i Tyskland for andre straffbare forhold.

Det var 3. mai 2007 at tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz, mens foreldrene var på en tapasrestaurant 50 meter unna.

Da mora gikk innom leiligheten for å sjekke om alt sto greit til, oppdaget hun at den eldste dattera var forsvunnet, mens de to yngre tvillingene deres fremdeles sov på værelset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!