Terje savnet i Sverige:

Nye opplysninger: - Virker ikke logisk

Nye avhør kan gi politiet svar på hvordan Terje Johansen havnet på Muskö utenfor Stockholm. Planlegger nye hundesøk etter den savnede nordmannen.

SISTE SPOR: Johansens bil ble funnet her, på Muskö utenfor Stockholm. Foto: Viaplay Efterlyst Sverige
SISTE SPOR: Johansens bil ble funnet her, på Muskö utenfor Stockholm. Foto: Viaplay Efterlyst Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over tre måneder har gått siden Terje Johansen (61) forlot sitt hjem i Horten med mål om å kjøre til Nord-Norge via Sverige. Reisemålet var Arnøy i Troms, hvor kjøp av en fritidsbolig var avtalt.

Men Johansen dukket aldri opp. I stedet ble bilen hans funnet forlatt på Muskö utenfor Stockholm - langt unna det naturlige rutevalget for reisen.

Den grå pickupen av merket Isuzu dukket i begynnelsen av desember opp i en skråning på øya ved Østersjøen under merkelige omstendigheter. Førerdøra sto åpen. Et nylig felt tre lå bak bilen og et av skiltene var fjernet. Inne i bilen var både personlige eiendeler og verdisaker forlatt.

Nå har politiet fått nye opplysninger som kan kaste lys over forsvinningsgåten.

- Ikke åpenbart

- Det framstår fremdeles merkelig at han var på Muskö, men vi har nå fått opplysninger fra personer som var i kontakt med Terje før han dro fra Norge. En av dem forteller at Terje nevnte Muskö, og at han skulle dit for å fiske. Vi vet også at han i tida før han forsvant ønsket å kjøpe seg hund. Hvorvidt det kan ha brakt ham ut til øya, vet vi foreløpig ikke, sier etterforskningsleder Ulf Sundström til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer