Nye opptak fra drapet på John F. Kennedy er funnet

- Det er en sjanse for at dette virkelig kan belyse mer av historien, sier ekspert.

RÅMATERIALET:  Det hittil kjente opptaket fra 22. november 1963 er to timer og 17 minutter langt. Det nyoppdagede opptaket inneholder ytterligere 30 minutter med opptak. På bildet er Nathan Raab (t.v.) og hans far Steven Raab, som fikk tak i det originale opptaket.  Foto. AP Photo/Joseph Kaczmarek/Scanpix
RÅMATERIALET: Det hittil kjente opptaket fra 22. november 1963 er to timer og 17 minutter langt. Det nyoppdagede opptaket inneholder ytterligere 30 minutter med opptak. På bildet er Nathan Raab (t.v.) og hans far Steven Raab, som fikk tak i det originale opptaket. Foto. AP Photo/Joseph Kaczmarek/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mange år jaktet amerikanske myndigheter på det originale lydopptaket av Air Force Ones (presidentens fly, red.anm.) kommunikasjon den 22. november 1963, da John F. Kennedy ble skutt og drept.

Det at råmaterialet ikke har blitt funnet, har ført til ytterligere spekulasjoner om at det ikke var Lee Harvey Oswald som alene sto bak drapet på presidenten.Nå har en forhandler av historiske dokumenter, The Raab Collection, funnet råmaterialet man regnet som tapt. Lydopptaket er nå til salgs for 500 000 dollar, melder nyhetsbyrået AP.

Utdrag av råmaterialet kan du høre her.

Avdekkingen av nye hendelser og nye kodenavn er å finne på opptakene. Det vil neppe gi noen tilfredsstillende svar for dem som hevder drapet var en konspirasjon. Men det vil kunne gi en større forståelse av minuttene før og etter at presidenten ble skutt og drept.

Ble solgt som dødsbo - Mens amerikanerne har lett etter svar i det kjente materialet, har det ligget et uredigert lydopptak gjemt på et loft, sier Nathan Raab, visepresident i The Raab Collection, som samler historiske dokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer