Sverige:

Nye opptøyer: - Fullstendig mareritt

Søndag er det nye opptøyer i Sverige - denne gang i Linköping og Norrköping, hvor den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan hadde planer om en ny runde med koranbrenning

SE NÅ: Store opptøyer i Sverge etter at Paludan har brent koraner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen har eskalert utover ettermiddagen.

Klokka 18.30 bekrefter politiet at det er tre personer som har blitt truffet i forbindelse med at politiet har avfyrt varselskudd.

- Politiet avvfyrte flere varselskudd. Tre personer virker å ha blitt truffet av rikosjetter og behandles nå på sykehus, skriver politiet.

Alle tre er pågrepet, mistenkt for lovbrudd.

Ikke livstruende

Pressetalsperson Johnny Gustafsson opplyser, ifølge Expressen, at én av personene som er skutt skal opereres akutt, men skal ikke være livstruende skadd. De to andre betegnes som lettere skadd, men er også kjørt til sykehus. Politiet bekreftet tidligere søndag ettermiddag at èn person hadde blitt skutt i beinet.

- Det er uklare omstendigheter enn så lenge. Politiet skal ifølge opplysninger ha avfyrt varselskudd, og på et vis har tre personer blitt skadd i forbindelse med varselskuddene, sier Gustafsson.

Rett før klokka 18 opplyste kilder til lokalavisa NT at tre personer hadde blitt skutt. Dette ble imidlertid først tilbakevist av politiet, ifølge Aftonbladet.

Også under søndagens opprør har det vært steinkasting mot politiet og biler som har blitt satt i brann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer