Nye opptøyer i Göteborg

Det brøt ut nye opptøyer ved Hvitfeldska gymnas og Vasaparken i Göteborg ved 19-tida i kveld. Totalt er 240 personer pågrepet, og minst 10 skal være skadd. - Det er full krig her, uttaler et øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uenighet om Kyoto

Demonstrantene sluppet fri

Opptøyene brøt på ny ut da flere hundre demostranter bevæpnet med stokker og steiner marsjerte mot Hvitfeldska gymnas og Vasaparken i Göteborg sentrum og angrep politiet ved 19-tida i kveld.

En annen gjeng av demonstranter som kom fra bydelen Landala skal ha sluttet seg til de andre i Vasaparken, skriver den svenske avisa Expressen.

Ifølge Aftonbladet skal totalt 240 personer være pågrepet, og minst ti personer brakt til sykehus. Blant de skadde er seks politimenn.

- Det er full krig her, uttaler en kilde til avisa.

Anti-Bush-demonstrasjonen på Götaplatsen skal ha samlet opp mot 10 000 mennesker, men skal likevel ha forløpt uten nevneverdig bråk. Men under slagordet «Hvitfeldska - solidaritet» skal en gruppe på flere hundre demonstranter ha revet seg løs og marsjert på egen hånd mot Molinsgatan foran Hvitfeldska gymnas, skriver avisa.

Dette var bare timer etter at politiet hadde tømt gymmnaset for demonstranter. Mange av disse befant seg stadig i Vasaparken og i nærheten av gymnasbygningene, og de sluttet seg til den aggressive flokken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer