Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opptøyer i Paris

Bilene brant igjen natt til søndag. 166 mennesker arrestert etter opptøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundretusenvis av ungdommer og fagorganiserte tok lørdag kontroll over gatene i franske byer. Demonstrasjonene var et massivt opprør mot regjeringens foreslåtte arbeidslov.

Uromakere

Demontrasjonene fortsatte inn i natta, og roen vendte ikke tilbake før i morgentimene i dag. Store politistyrker ble satt inn for å få kontroll over de store folkemassene.

166 personer ble arrestert, mens sju politifolk og 17 demonstranter kom til skade i opptøyene på Place de Nation i Paris, melder nyhetsbyrået Ritzau. Urolighetene varte i seks timer, ifølge politiet.

Hundrevis av unge demonstranter trosset politiet etter en fredelig marsj gjennom Paris gater. Nærmere 350.000 personer deltok i den fredelige demonstrasjonen mens en mindre gruppe uromakere satte fyr på biler og smadret butikkvinduer.

Politiet svarte med å bruke tåregass og vannkanoner.

Kan sparkes vilkårlig

Demonstrantene er imot en ny lov som gir arbeidsgivere i Frankrike mulighet til å sparke unge etter et forgodtbefinnende.

SAMMENSTØT: Det kom til sammenstøt mellom demonstranter og politifolk på Place de Nation i Paris. Det tok seks timer før politiet fikk kontroll over demontrantene.
SAMMENSTØT: Det kom til sammenstøt mellom demonstranter og politifolk på Place de Nation i Paris. Det tok seks timer før politiet fikk kontroll over demontrantene. Vis mer

Den omstridte arbeidsloven kalles CPE, Contrat Première embauche, som betyr kontrakt for førsteansettelse. Den er ment å få bukt med landets store arbeidsløshet. Kritikerne mener derimot den fratar unge arbeidstakere de mest fundamentale rettigheter. I praksis gir det nye lovforslaget arbeidsgivere rett til å kaste ut unge arbeidstakere uten begrunnelse under en toårig kontraktsansettelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling