Nye opptøyer i Paris

Rasende ungdommer på krigsstien i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasende ungdommer i en forstad nord for Paris var på krigsstien igjen mandag kveld, dagen etter at to tenåringer omkom i en kollisjon med en politibil.

Ungdommene satte fyr på en rekke kjøretøy og kastet kinaputter mot politiet, mens de om lag 100 politifolkene svarte med tåregass og sjokkgranater.

Få timer tidligere oppfordret president Nicolas Sarkozy til ro, men det så ikke ut til å ha noen virkning. En personbil, en søppelbil og en politibil ble påtent av ungdommene.

Opptøyene i forstaden Villiers-le-Bel begynte etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil søndag. Samme kveld angrep ungdommer flere politistasjoner, og over 20 politifolk ble skadd, deriblant en politisjef som forsøkte å roe ned gemyttene.

De to omkomne på 15 og 16 år kjørte motorsykkel idet de krasjet med en politibil i 18-tiden søndag.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare, men innbyggere har opplyst at politifolkene forlot de skadde ungdommene kort tid etter kollisjonen. En anonym politikilde sier at det er satt i gang en etterforskning for å finne ut om politimennene unnlot å hjelpe ofrene og om de eventuelt er skyldige i uaktsomt drap.

Forholdet mellom politiet og ungdommer i flere forsteder til Paris er spent. Etter at to ungdommer med innvandrerbakgrunn i 2005 mistet livet mens de flyktet fra politiet, brøt det ut opptøyer som varte i to måneder, og som spredte seg til andre deler av landet.

(NTB)

BILKRASJ: Opptøyene i forstaden Villiers-le-Bel begynte etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil søndag. Foto: AP
BILKRASJ: Opptøyene i forstaden Villiers-le-Bel begynte etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil søndag. Foto: AP Vis mer