Nye opptøyer i Paris

Rasende ungdommer på krigsstien i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rasende ungdommer i en forstad nord for Paris var på krigsstien igjen mandag kveld, dagen etter at to tenåringer omkom i en kollisjon med en politibil.

Ungdommene satte fyr på en rekke kjøretøy og kastet kinaputter mot politiet, mens de om lag 100 politifolkene svarte med tåregass og sjokkgranater.

Få timer tidligere oppfordret president Nicolas Sarkozy til ro, men det så ikke ut til å ha noen virkning. En personbil, en søppelbil og en politibil ble påtent av ungdommene.

Opptøyene i forstaden Villiers-le-Bel begynte etter at to tenåringer døde i en kollisjon med en politibil søndag. Samme kveld angrep ungdommer flere politistasjoner, og over 20 politifolk ble skadd, deriblant en politisjef som forsøkte å roe ned gemyttene.

De to omkomne på 15 og 16 år kjørte motorsykkel idet de krasjet med en politibil i 18-tiden søndag.

Omstendighetene rundt ulykken er uklare, men innbyggere har opplyst at politifolkene forlot de skadde ungdommene kort tid etter kollisjonen. En anonym politikilde sier at det er satt i gang en etterforskning for å finne ut om politimennene unnlot å hjelpe ofrene og om de eventuelt er skyldige i uaktsomt drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer