Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opptøyer mot Koranen-brenning

Nytt dødsoffer i Kandahar i formiddag.

 UNGE MENN:  Protestene og raseriet mot brenning av Koranen fortsetter i Kandahar i dag, foreløpig på fire stedet. Her fra en av demonstrasjonene i i Kandahar i går, som utartet til opptøyer med ti drepte. FOTO: ALLAUDDIN KHAN, AP/SCANPIX.
UNGE MENN: Protestene og raseriet mot brenning av Koranen fortsetter i Kandahar i dag, foreløpig på fire stedet. Her fra en av demonstrasjonene i i Kandahar i går, som utartet til opptøyer med ti drepte. FOTO: ALLAUDDIN KHAN, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst én person er drept og 16 såret i nye protester i den afghanske byen Kandahar i dag mot Koranen-brenning i USA. —16 stykker er innbrakt til sykehuset med skuddsår og skader fra steinkasting. To er politifolk, sier provinsens helsedirektør Abdul Qayoum Pukhla til AFP. En annen myndighetsperson opplyser at minst én er drept.
Flere hundre mennesker startet i dag en ny protest i den afghanske byen mot brenningen av Koranen i USA, opplyser en representant for myndighetene.

Flesteparten av deltakerne i protesten er unge menn, og de ropte slagord som «Død over USA» og «Død over Karzai», opplyser vitner.

- Det er demonstrasjoner tre steder i Kandahar og en i Panjwayi, sier Zalmai Ayoubi, talsmann for provinsadministrasjonen. Panjwayi er mindre enn ti kilometer sørvest for Kandahar.

Ti drept Lørdag ble ti mennesker drept og over 80 såret i harde sammenstøt i Kandahar da en tilsvarende demonstrasjon ble voldelig.

Fredag ble sju utenlandske FN-ansatte, blant dem den norsk offiseren Siri Skare, drept i Mazar-i-Sharif nord i Afghanistan i forbindelse med en lignende protest.

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media