VOLDELIGE PROTESTER: Politiet i Milwaukee har måttet håndtere en rekke voldelige protester etter at en 23 år gammel svart amerikaner ble skutt og drept av politiet lørdag. Natt til mandag ble én person skutt under opptøyene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VOLDELIGE PROTESTER: Politiet i Milwaukee har måttet håndtere en rekke voldelige protester etter at en 23 år gammel svart amerikaner ble skutt og drept av politiet lørdag. Natt til mandag ble én person skutt under opptøyene. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Nye opptøyer mot politivold i USA: Én person skutt

Voldelige protester etter at politiet skjøt og drepte en 23 år gammel afroamerikaner lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én person ble skutt under nye voldelige protester i Milwaukee i den amerikanske delstaten Wisconsin. Uroen oppsto etter at politiet skjøt og drepte en 23-åring lørdag.

Politiet opplyser at de søndag kveld lokal tid gikk til aksjon for å spre folkemengden i byen etter at det ble kastet flasker og steiner mot politiet. Om lag 150 personer deltok i demonstrasjonen.

Ifølge politiet ble det avfyrt skudd under opptøyene. Én person ble truffet og er brakt til sykehus. Det er uklart om det var politiet eller noen blant demonstrantene som løsnet skudd.

Urolighetene i Milwaukee begynte lørdag kveld etter at politiet tidligere samme dag stanset en bil med to personer i, hvorpå begge la på sprang. Ifølge politiet hadde én av dem, den 23 år gamle svarte amerikaneren Sylville Smith, et håndvåpen på seg. Han ble skutt av en politibetjent og døde på stedet.

Milwaukees politisjef Edward Flynn opplyste søndag at videobilder viser at Smith ble skutt da han snudde seg mot politiet med våpenet i hånden. Politiet har tidligere opplyst at Smith hadde et langt kriminelt rulleblad.

(NTB)