Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye opptøyer på Tempelhøyden

Israelske styrker med sjokkgranater mot palestinske demonstranter ved Al-Aqsa-moskeen.

OPPTØYER: Det var voldelig sammenstøt mellom politi og palestinske demonstranter på Tempelhøyden, Jerusalem, søndag kveld. (AP Photo/Sebastian Scheiner)
OPPTØYER: Det var voldelig sammenstøt mellom politi og palestinske demonstranter på Tempelhøyden, Jerusalem, søndag kveld. (AP Photo/Sebastian Scheiner) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): En vegg av israelske opprørsstyrker bevæpnet med sjokkgranater gikk søndag kveld til aksjon mot flere hundre palestinske demonstranter på Tempelhøyden i Jerusalem, skriver AP.  

Tempelhøyden er det stedet i Jerusalem med sterkest religiøs tilknytning for jøder og palestinere, og stedet har i årevis vært en utløsende kilde til voldelige sammenstøt.  

Arkeologisk utgraving
De siste ukene har det vært tegn til uroligheter i området, og sammenstøtene i dag startet etter at palestinsk ungdom kastet stein på besøkende. Årsaken til urolighetene skal være ubekreftede rykter om at israelske myndigheter vil grave i områder, og slik skade muslimske bygg.  

Israel har utført en rekke arkeologiske utgravninger i nærheten av Tempelhøyden, men har avvist at det vil bli gjort noen skade på steder av religiøs art.  

UNGDOM: De palestinske demonstrantene skal ha vært svært unge, og møtte opprørspoliti med stein, før opptøyene ble avsluttet søndag kveld. EPA/YOSSI ZAMIR ISRAEL OUT
UNGDOM: De palestinske demonstrantene skal ha vært svært unge, og møtte opprørspoliti med stein, før opptøyene ble avsluttet søndag kveld. EPA/YOSSI ZAMIR ISRAEL OUT Vis mer

Etter at politiets opprørsstyrker gikk mot de palestinske demonstrantene, ble opptøyene raskt avsluttet. En rekke palestinere søkte tilflukt i Al-Aqsa-moskeen, men politiet entret ikke bygget.  

- Vil slå hardt ned på alle som forstyrrer ro og orden
Etter å ha kastet stein fra tilfluktsstedet inne i moskeen en liten stund, ble opptøyene etter hvert fredelig avsluttet. Ifølge politiet skal det ikke ha vært noen alvorlige skadd.  

Israels politisjef, David Cohen, anklagde en liten gruppe av muslimske ekstremister for å ha forsøkt å starte et større voldelig opprør.  

STEIN: En palestiner kaster stein mot opprørspoliti. En hel rekke demonstranter stengte seg inne i Al-Aqsa-moskeen før opptøyene endte. EPA/NATI SHOHAT ISRAEL OUT
STEIN: En palestiner kaster stein mot opprørspoliti. En hel rekke demonstranter stengte seg inne i Al-Aqsa-moskeen før opptøyene endte. EPA/NATI SHOHAT ISRAEL OUT Vis mer

- Politiet vil slå hardt ned på alle som forstyrrer ro og orden på Tempelhøyden, og de som egger til opptøyer, sa Cohen.   Jordan gikk ut mot politiet tidligere søndag kveld og ba dem holde seg unne Al-Aqsa-moskeen.

— Slike farlige provokasjoner svekker muligheten for fred og stabilitet i regionen. De er ulovlige og vil føre til mer vold og spenning, sier Jordans informasjonsminister Nabil Sharif.

AL-AQSA: Opprørsstyrker blokkerer inngangen til Al-Aqsa-moskeen i etterkant av dagens uroligheter i Jerusalem. (AP Photo/Sebastian Scheiner)
AL-AQSA: Opprørsstyrker blokkerer inngangen til Al-Aqsa-moskeen i etterkant av dagens uroligheter i Jerusalem. (AP Photo/Sebastian Scheiner) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media