Nye på makt- toppen

Osama bin Laden er ikke lenger blant de mest innflytelsesrike i verden. Nykommer på listetoppen er den amerikanske skuespillerinnen Hilary Swank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er magasinet «Time» som denne uka presenterer lista med de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden. Vel så viktig som spørsmålet om hvem som er på lista, er spørsmålet om hvem som ikke lenger er funnet mektige nok.I tillegg til Osama bin Laden er den britiske statsministeren Tony Blair, blant de utstemte.

Bechham og Kidman ut

Hans regjeringskollega, den britiske finansministeren Gordon Brown derimot er funnet tung nok.

-  Vi sier ikke at han har mer makt enn Tony Blair, men akkurat nå har han større innflytelse, sier Time-redaktør Adi Ignatius til The Independent.

Fotball-ikon David Beckham, skuespiller Nicole Kidman og rockestjerna Bono er også blant taperne, mens den islamske fundamentalisten Abu Musab al-Zarqawi og nyvalgt president i Ukraina, Viktor Yushchenko, er nykommere.

Lista over verdens mest innflytelsesrike mennesker presenteres hvert år, og er satt sammen av ledende politikere, vitenskapsfolk, artister og intellektuelle verden over.

Flest amerikanere

Det er amerikanerne som har flest navn på lista. 48 av verdens 100 på topp kommer fra USA, og både den amerikanske presidenten George W. Bush og utenriksminister Condoleezza Rice er blant liste-vinnerne.

Kritikerne mener Time-rangeringen i alt for liten grad reflekterer Afrika og Asia. Bare 12 av navnene tilhører asiatere, mens fire er afrikanere. Ingen nordmenn er funnet innflytelsesrike nok. Det er derimot George W. Bushs\' viktigste rådgiver, norskættede Karl Rove.

PÅ VEI INN: Viktor Jusjtsjenko.
PÅ VEI INN: Hilary Swank.
PÅ VEI UT: Nicole Kidman.
PÅ VEI UT: Osama bin Laden.