Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye pågripelser etter skytinger i Oslo: Nå er tolv personer siktet i saken

- Vi har flere navn på lista, sier politiadvokat.

SKYTEEPISODE: I midten av mars rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med skyteepisodene på Lambertseter, Jordal og Bjørndal i midten av mars. Det bekrefter politiadvokat Sturla Henriksbø overfor Dagbladet.

De to ble pågrepet henholdsvis søndag og mandag. En av dem ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag, den andre vil bli avhørt og vurdert framstilt for varetektsfengsling onsdag.

Utelukker ikke flere

Ifølge Henriksbø er det informasjon som har kommet fram i etterforskninga som gjør at lista over siktede i saken blir stadig lengre.

- Vi opplever at flere av de involverte i saken kommer med nye navn etter hvert som vi gjennomfører avhør, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Lista over siktede i saken har nå vokst til 12 personer, som alle er siktet for å ha brukt eller medvirket til bruk av skytevåpen. I tillegg er en av dem siktet for drap.

Totalt sitter åtte personer i varetekt, mens to er løslatt. Ifølge Henriksbø kan antallet siktede vokse ytterligere i ukene som kommer.

- Vi har noen flere navn på lista, og utelukker ikke flere pågripelser. Men hvor mange det er snakk om, vil jeg ikke avsløre. Det er viktig for oss å vise at slike handlinger møtes med reaksjoner fra politiet. Man skal ikke kunne skyte mot folk på åpen gate og i boligområder, for så å gå ustraffet fra det, sier han.

Fire skytinger på ett døgn

Dagbladet kunne tirsdag avsløre at det totalt hadde vært fire skyteepisoder på henholdsvis Jordal, Bjørndal (to) og Lambertseter i tidsperioden mellom natt til 11. mars og natt til 12. mars.

Episoden som først nå har vært omtalt fant sted på Bjørndal natt til 11. mars, bare timer etter at det ble meldt om skyting på Jordal - en hendelse politiet ventet nærmere én uke med å informere om.

Konflikt mellom grupperinger

Politiadvokat Ida Fengsrud sa mandag til Dagbladet at de ser på alle de fire hendelsene i sammenheng.

- Vi etterforsker dette som oppgjør mellom to grupperinger, uten at jeg vil utdype noe om hvilken konflikt det dreier seg om eller hvilke grupper dette er, forteller politiadvokaten til Dagbladet.

Hun vil ikke definere konflikten som gjengrelatert. Så vidt politiet er kjent med, ble ingen skadet i den sist kjente skyteepisoden på Bjørndal natt til 11. mars.

Ett døgn etter ble imidlertid en polsk mann i 30-åra funnet utendørs ved et garasjeanlegg omkring klokka 6 om morgen. Han hadde da omfattende skader, og ble fraktet til Ullevål sykehus. Men livet sto ikke til å redde, og politiet anser ham som et tilfeldig drapsoffer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media