Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye pågripelser i sigøyner-bråket

René «Roma» Karoli pågrepet i dag. Forsvareren: - Vi ble lurt i en felle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - De to personene vi har etterlyst etter knivstikking-episoden i helga ble i dag tidlig pågrepet, sier politiadvokat Per Håkon Sand i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å gi noen detaljer om hvem de pågrepne er, men etter det Dagbladet.no forstår er den pågrepne sigøyner-toppen René «Roma» Karoli (44) og hans ene sønn (22).

Dette bekreftes også av mannens forsvarer Tor Erling Staff. René Karoli er broren til sigøynerkongen Alex «Dolla» Karoli (53). Etter at familiens overhode, Polykarp Karoli, døde i 2001 var det strid mellom disse om hvem som skulle lede familien videre.

I går kveld ble Karolis andre sønn (18) og hans kone (44) varetektefengslet i fire uker for det samme forholdet.

- Han ene meldte seg til politiet med sin advokat i dag tidlig. Han andre ble pågrepet av politiet klokka 06.36. Det skal ha skjedd helt uten dramatikk, sier Sand.

Dermed er fire personer fra samme familie sikta for det samme forholdet som utspant seg i en rundkjøring i Lodalen i Oslo lørdag.

- Vi ble lurt i en felle

- Vi vil ta stilling til om de to nye pågrepne skal fremstilles for varetektsfengsling etter hvert. Det gjenstår å se hva som kommer frem av avhør av de og andre, sier politiadvokat Sand.

Forsvarer Staff raser mot dagens pågripelse av hans klient.

FIRE PÅGREPET: Nå er fire personer fra samme familie pågrepet og sikta etter knivepisoden ved rundkjøringa i Lodalen lørdag. Foto: Dagbladet.no-tipser
FIRE PÅGREPET: Nå er fire personer fra samme familie pågrepet og sikta etter knivepisoden ved rundkjøringa i Lodalen lørdag. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

- Jeg har aldri opplevd noe lignende med politiet noen gang. Vi hadde avtalt å møte i et avhør, men så ble han pågrepet før avhøret kom i gang. Hadde han blitt pågrepet etter avhøret er det greit, men her brøt politiet avtalen, de løy og det kan jeg ikke akseptere, sier Staff.

Derfor valgte han å trekke avhøret.

- Vi ble lurt i en felle. Å trekke avhøret er min reaksjon på dette, sier Staff til Dagbladet.no.

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet har med det pågrepet alle de etterlyste etter knivstikkinga, der to personer fra den rivaliserende Jansen-familien ble knivstukket.

- Vi utelukker ikke at det er flere impliserte i saken, sier politiadvokat Sand.

De to som allerede er varetektsfengslet erkjenner ikke straffskyld. Det har ikke kommet på det rene hvordan de to som i dag ble pågrepet stiller seg til siktelsen.

- Karoli-familien mener de ble påkjørt bakfra av noen fra Jansen-familien, og at det endte med slagsmålet, sier advokat Randulf A. Riderbo, som forsvarer den varetektsfengsla 18-åringen.

image: Nye pågripelser i sigøyner-bråket

Advokaten ble oppringt av familien etter at ukjente gjerningsmenn kastet en brannbombe mot huset der flere medlemmer av Karoli lå og sov.

- Jeg mener det var i forbindelse med den episoden at sønnen ble pågrepet, sier Riderbo til Dagbladet.no. 

Sønnen som ble pågrepet i dag tidlig ønsker seg også en forsvarer fra Staff sitt advokatkontor, men ifølge politiet, kan dette medføre interessekonflikt, slik at advokatoppnevnelsen er under vurdering.

PÅGREPET I DAG: René «Roma» Karoli.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media