Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye preparater gir håp for leddgikt-pasienter

LOS ANGELES (NTB-Reuter): To nye medisiner gir håp om at legene i framtida vil kunne redusere virkningene av leddgikt, opplyste amerikanske forskere i går. Det lille farmasøytiske selskapet Immunex Corporation meldte om svært oppløftende resultater fra forsøk med medikamentet Enbrel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsøkene viste at 71 prosent av pasientene som tok Enbrel, fikk redusert sine smerter, mens 51 prosent hadde fått færre og mindre hevelser i leddene.

 Resultatene ble lagt fram på en konferanse blant amerikanske eksperter på giktsykdommer i Washington.

Reduserte symptomer

På den samme konferansen offentliggjorde selskapet Centocor en studie som viste at dets preparat Avakin ga reduserte symptomer hos mellom 60 og 70 prosent av pasientene.

 Legene på konferansen reagerte positivt, men sa at det trengs mer erfaring før man kan si hvor viktige de nye medisinene er.

Bivirkninger

Dr. James O'Dell, som er leder for revmatologiavdelingen ved Nebraska-universitetets medisinske fakultet, påpeker at det alltid foreligger fare for bivirkninger ved bruk av nye medisiner:

 - Vi må ha mer langsiktige erfaringer før vi kan si at det ikke foreligger noen slik fare her, mener han.

  - Fem millioner mennesker verden over lider av leddgikt, og svært mange av dem er lite tilfreds med medisinene de blir tilbudt. Dette preparatet har muligheter til å gi dem et betydelig nytt håp, sier en talsmann for Immunex Corporation.

Hele Norges coronakart