Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye problemer med AirAsia-flyet. Klarer ikke heve vraket

Tau røk.

TRØBBEL: Indonesiske myndigheter sliter med å heve det savnede AirAsia-flyet til overflaten. Søndag måtte de konstatere et nytt mislykket forsøk. Foto: AP Photo/MINDEF
TRØBBEL: Indonesiske myndigheter sliter med å heve det savnede AirAsia-flyet til overflaten. Søndag måtte de konstatere et nytt mislykket forsøk. Foto: AP Photo/MINDEF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indonesiske myndigheter sliter med å heve det tidligere savnede AirAsia-flyet til overflaten.

Søndag måtte de konstatere et nytt mislykket forsøk på å heve AirAsia Flight QZ8501 da et tau røk. Uhellet skjedde da vraket hadde nådd overflaten. Det melder CNN.

- Flykroppen dukket opp fra overflaten, men så falt det ned igjen, sa Supriyadi, som leder operasjonen med å heve vraket.

Også lørdag var det et mislykket forsøk da et belte røk.

AirAsia-flyet ble meldt savnet 28. desember i fjor - og det var lenge ukjent hvor det hadde styrtet. 162 personer var ombord på flyet som senere ble funnet i Javasjøen.

Tidligere denne uka fant dykkere seks omkomne i skroget til flyet. Dårlig vær og dårlig sikt under havet gjorde at dykkerne ikke kunne ta seg inn i flykroppen for å hente likene. Etter planen skal den aktuelle vrakdelen løftes til overflaten ved hjelp av store ballonger fylt med luft.