MER BRÅK: Nye protester brøt torsdag ut i Baltimore mot politiets håndtering av en afroamerikansk mann. Også i Philadelphia var det demonstrasjoner. Foto: AP Photo/David Goldman
MER BRÅK: Nye protester brøt torsdag ut i Baltimore mot politiets håndtering av en afroamerikansk mann. Også i Philadelphia var det demonstrasjoner. Foto: AP Photo/David GoldmanVis mer

Nye protester i Baltimore og Philadelphia

Stadig uro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye protester brøt torsdag ut i Baltimore mot politiets håndtering av en afroamerikansk mann. Også i Philadelphia var det demonstrasjoner.

Baltimore har i over en uke vært preget av til dels voldsomme demonstrasjoner og opptøyer etter at den 25 år gamle Freddie Gray døde i politiets varetekt.

I de siste dagene har det også vært demonstrasjoner mot politibrutalitet i en rekke andre amerikanske byer, blant annet i New York, der 60 mennesker ble pågrepet tirsdag. Torsdag samlet rundt 600 mennesker seg i sentrum av Philadelphia

Samtidig oversendte politiet i Baltimore en intern politirapport om Grays dødsfall til statsadvokaten i Maryland.

En foreløpig gransking har ikke funnet bevis på at Gray ble livstruende skadd da han ble pågrepet i Baltimore, ifølge ABC News.

25-åringen døde av alvorlige skader i ryggmargen 19. april mens han satt i politiets varetekt. Det var en uke etter at han ble pågrepet av politiet.

Granskingen har tatt for seg selve pågripelsen, som ble filmet. Ifølge kilder med kjennskap til granskingen var 25-åringen ikke livstruende skadd på dette tidspunktet, ifølge ABC News.

En lege som undersøkte Gray mener imidlertid at skadene han fikk kom som følge av at han ble slengt inn i politibilen og tilsynelatende brakk nakken, uten at dette kobles til pågripelsen. Skader i hodet hans svarer til en bolt bakerst i bilen.

Dødsfallet førte til voldsomme opptøyer og store demonstrasjoner, og satte nok en gang søkelys på politiets behandling av afroamerikanere i USA.

Påtalemyndigheten har varslet at de også vil gjennomføre en egen gransking av saken før de avgjør om noen av de seks politifolkene som pågrep Gray, skal siktes i forbindelse med dødsfallet.

Politimester Anthony Batts sier torsdag at 30 etterforskere er satt på Gray-saken, og at etterforskningen ennå ikke er over.

(NTB)