Nye protester i Brasil

Men langt færre demonstranter.

NYE DEMONSTRASJONER: Flere tusen brasilianere demonstrerte i bydelen Copacabana i Rio de Janeiro søndag. Foto: Pilar Olivares / Reuters / NTB scanpix
NYE DEMONSTRASJONER: Flere tusen brasilianere demonstrerte i bydelen Copacabana i Rio de Janeiro søndag. Foto: Pilar Olivares / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny bølge av protester feide over Brasil søndag, selv om antallet demonstranter var langt lavere enn det har vært de siste ukene.

Rundt 2.000 mennesker marsjerte langs strandpromenaden bak den berømte stranda Copacabana i Rio de Janeiro i protest mot korrupsjon og en infrastruktur som råtner på rot.

I Fortaleza i nord blokkerte demonstranter veien til flyplassen, og i Belo Horizonte deltok 70.000 mennesker i demonstrasjoner lørdag.

Flere av demonstrantene i Rio sa at Brasil ikke er Egypt, Libya eller Tunisia, men at nok er nok, og at de ønsker fredelig reform og store investeringer i infrastrukturen.

Lovet bedringer De fleste av demonstrantene ser ikke ut til å ha latt seg overbevise av president Dilma Rousseff, som i en tale fredag lovet bedringer i offentlige tjenester og fornyet kamp mot korrupsjonen.

En meningsmåling offentliggjort lørdag av Ibope-instituttet, viser at 77 prosent av den brasilianske befolkningen støtter demonstrasjonene, først og fremst på grunn av den høye prisen på offentlig transport.

Men to tredeler av de spurte er tilhengere av Fotball-VM i Brasil neste år, til tross for at arrangementet koster Brasil enorme summer. Tallet 15 milliarder dollar er trukket fram.

En million demonstranter Fri transport-bevegelsen i São Paulo (Movimento Passe Libre) som sto bak de første demonstrasjonene for to uker siden, oppfordret til massive protester i uka som kommer, og på sosiale medier sirkulerer oppfordringer om generalstreik 1. juli.

Men lavere tall på antall demonstranter i helgen tyder på at de enorme massedemonstrasjonenes tid foreløpig er over.

Demonstrasjonene begynte 11. juni da folk i São Paulo strømmet ut i gatene i protest mot økninger i bussbillettprisene. Uroen spredte seg raskt og ble til en generell protest mot korrupsjon og elendige offentlige tjenester. Torsdag deltok så mange som en million mennesker i protester i langt over 100 byer landet over.

(NTB)