Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye protester mot Trump

«Hat vil ikke gjøre oss store igjen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Immigranter, deres støttespillere og andre motstandere av Donald Trump fortsatte søndag protestene etter valget i USA.

Over 1.000 personer deltok i en demonstrasjonsmarsj på Manhattan. De bar plakater på engelsk og spansk der det sto «Hat vil ikke gjøre oss store igjen» og ropte «Vi er her for å bli».

Det har de siste fem dagene vært demonstrasjoner over hele USA etter valget av Donald Trump som ny president i landet. I Oregon pågrep politiet 71 personer sent lørdag kveld og søndag morgen.

Søndag var det nye demonstrasjoner i Los Angeles, San Francisco, Philadelphia og flere andre byer. Demonstrasjonene har hittil gått rolig for seg.

Også internasjonalt har det vært protester etter presidentvalget i USA. I Mexico by uttrykte demonstrantene frykt for en bølge av deportasjoner, og i Berlin demonstrerte cirka 300 mennesker mot Trump utenfor den amerikanske ambassaden. (©NTB)

MASSIVT: Enorm folkemengde protesterte mot Donald Trumps valgseier utenfor Trump Tower i New York. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!