Nye protester og gatekamper i Hongkong

Rundt 100 politifolk brukte pepperspray og batonger i sammenstøtene med hundrevis av demonstranter.

GATEKAMPER:  Politiet i Hongkong havnet i nok et gateslag med demokratiaktivister da en liten gruppe forsøkte å trenge seg inn i byens lovgivende forsamling onsdag. Foto: Reuters.
GATEKAMPER: Politiet i Hongkong havnet i nok et gateslag med demokratiaktivister da en liten gruppe forsøkte å trenge seg inn i byens lovgivende forsamling onsdag. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Hongkong havnet i nok et gateslag med demokratiaktivister da en liten gruppe forsøkte å trenge seg inn i byens lovgivende forsamling onsdag.

Rundt 100 politifolk brukte pepperspray og batonger i sammenstøtene med hundrevis av demonstranter.

Flere av demonstrantene hadde hjelm på hodet og paraplyer i hendene. Seks personer er pågrepet etter sammenstøtene.

- Politiet fordømmer på det sterkeste handlingene fra demonstrantene som forstyrret den offentlige orden, sier politiet i en uttalelse.

Sammenstøtene ble utløst da en gruppe på rundt ti demonstranter forsøkte å presse seg inn i byens lovgivende forsamling via en sideinngang ved å bruke metallbarrikader som rambukker.

- Slå den åpen og gå deretter inn, sa en demonstrant på opptak som ble vist på den lokale TV-kanalen TVB. Ifølge lokale medier greide minst én demonstrant å ta seg inn i bygningen.

Opptrappingen har skjedd etter at myndighetene bestemte at protestleirene til de unge demokratiforkjemperne skal rives og fikk godkjent avgjørelsen av domstolene.

Etter hvert har det også utviklet seg to leire innen demokratibevegelsen, der noen mener at aksjonene bør trappes opp, mens andre ønsker å rette seg etter myndighetenes ordre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer