Nye protester: Rayshard (27) skutt av politiet

Restaurant står i flammer etter nye demonstrasjoner i Atlanta.

NB: STERKE BILDER: Det oppsto voldsomme opptøyer i Atlanta etter at 27 år gamle Rayshard Brooks ble skutt av politiet. Video: AP / GDI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atlanta har, som mange andre steder i USA og rundt om i verden, vært preget av demonstrasjoner etter George Floyd-drapssaken. Natt til søndag norsk tid samlet demonstrantene seg på stedet hvor en mann nylig mistet livet etter en pågripelse.

27 år gamle Rayshard Brooks sov i en feilparkert bil ved restaurantkjeden Wendy's og skal ha motsatt seg arrest fredag kveld lokal tid. Situasjonen eskalerte, og Brooks mistet livet.

Under 24 timer etter hendelsen gikk politisjefen i Atlanta av. Samtidig hadde rundt 150 demonstranter samlet seg utenfor restauranten.

I 03.30-tiden norsk tid melder CNN at politiet i Atlanta har brukt tåregass mot demonstranter ved restauranten. Situasjonen er fortsatt pågående, skriver TV-kanalen.

Livebilder fra CNN viser at det brenner i restauranten, i tillegg til flere små branner eller bål på utsida av restauranten. Det er også begått hærverk på restauranten.

Brannvesenet i Atlanta skriver på Twitter at de må vente med å sette i gang slokking til de trygt kan nærme seg bygget. Brannvesenet informerer også om at restauranten, som nå står i full fyr, ligger ved en bensinstasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer