Nye rakett-angrep mulig

PESHAWAR (Dagbladet): Afghanistan risikerer nye luft-angrep fordi Taliban-myndighetene igjen har nektet å utlevere Osama bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Desperat Osama bin Laden

Dette hevder den pakistanske avisa The News. Velinformerte kilder i Paki-stans hovedstad, Islamabad, sier til Dagbladet at en eventuell militær aksjon denne gangen trolig ikke vil bli gjennomført av amerikanerne alene, men med britisk bistand.

Det kan bare være et spørsmål om tid før det smeller igjen.

USA og Taliban-regimet har den siste tida hatt flere møter i Pakistan for å diskutere Osama bin Laden. Nå har Taliban på ny avslått amerikanernes krav om utlevering. Dette har utløst spekulasjoner om en nært forstående militær straffeaksjon.

I august i fjor angrep USA mål i Afghanistan og Sudan med krysserraketter. Bombingen var en gjengjeldelse for terroran-slagene mot to amerikanske ambassader i Afrika, hvor 263 mennesker ble drept. USA hevder Osama bin Laden var mannen bak ambassadebombene.

Ifølge The News har Taliban nå isolert Osama bin Laden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer