Nye råneraksjoner på Notodden

Føler seg snytt av politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rånerne på Notodden har holdt en lav profil siden tre personer ble siktet etter en husbrann for litt over en uke siden. 

I går kveld og i natt har de imidlertid tatt opp igjen aksjoneringen. Rundt 90 biler samlet seg ifølge politiet til protestråning i natt.

Ungdommene føler seg snytt etter at representanter for rånerne møtte politikere fra kommunene til forhandlingsmøte i går. – Vi har avbrutt aksjonene og dannet en komité for å gå i dialog med politikerne. Nå føler vi oss snytt, for vi får ingenting igjen. Politikerne trumfer gjennom sitt syn, og det var egentlig hele møtet kjapt oppsummert, sa rånegeneral Espen Kittelsen til Nettavisen etter møtet.

Kommunen med ordfører Bjarne Bakken i spissen, er ikke villige til å korte ned på prøveprosjektet som går ut på å stenge Storgata i sentrum for trafikk ut oktober.

Kittelsen gikk derfor i går ut og lovet nye aksjoner. Han presiserte imidlertid at de ville holde seg innenfor loven.

Ved midnatt var det ingenting som tydet på at aksjonen ville utarte seg.  

– Det har vært en del biler der, men alt foregår i kontrollerte former. Enkelte har forsøkt seg med litt kjekkaserier uten at de har kommet noen vei med dette. Tidligere i kveld beslagla vi ett førerkort på grunn av ”børning”, men det er det eneste, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Terje Edvardsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer