Nye råneraksjoner på Notodden

Kommunestyret besluttet at Storgata ikke åpnes for trafikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld ble det i Notodden kommunestyret avgjort at Storgata ikke umiddelbart skal åpnes for trafikk. Avgjørelsen ble etterfulgt av flere branner i sentrum av byen.

- En uregistrert campingvogn sto i brann i sentrum ved 22-tiden. Og noe senere ble det meldt om brann i bildekk på en gangbru over E134, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Han mener det kan være «en viss sammenheng» mellom brannene og kommunestyrets avgjørelse.

- 20-30 rånere var samlet på Notodden torsdag kveld, og vi kan ikke utelukke at det kan være en viss sammenheng mellom rånesamlingen og brannstiftelsene, sier Myrtvedt til NTB.

Rånerne, med talsmann Espen Kittelsen, har ifølge Telen tidligere denne uken lovt nye aksjoner dersom Storgata ikke ble gjenåpnet ved gårsdagens møte.

- De har lovt å gjennomføre aksjoner, men det skulle være lovlige markeringer, og ikke noe straffbart, sier Myrtvedt, som understreker at politiet ikke har noen mistenkte etter gårsdagens branner.

Det er satt i gang et prøveprosjekt i byen. Nedre del av Storgata, som i årtier har vært rånernes domene, er omgjort til gågate. Og det skal den være ut oktober, besluttet kommunestyret i går. Skuffede rånere ble ifølge Telen fulgt ut fra møtet av en uniformert politimann. Med tidligere opprør friskt i minne ba han rånerne om å skru av mobiltelefonene og reise rett hjem.

- Vi skrur ikke av telefonen. Og vi reiser i hvert fall ikke hjem. Her skal det kjøres, svarte en av de kvinnelige rånerne ifølge Telen.