Nye råneraksjoner på Notodden

Kommunestyret besluttet at Storgata ikke åpnes for trafikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld ble det i Notodden kommunestyret avgjort at Storgata ikke umiddelbart skal åpnes for trafikk. Avgjørelsen ble etterfulgt av flere branner i sentrum av byen.

- En uregistrert campingvogn sto i brann i sentrum ved 22-tiden. Og noe senere ble det meldt om brann i bildekk på en gangbru over E134, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Han mener det kan være «en viss sammenheng» mellom brannene og kommunestyrets avgjørelse.

- 20-30 rånere var samlet på Notodden torsdag kveld, og vi kan ikke utelukke at det kan være en viss sammenheng mellom rånesamlingen og brannstiftelsene, sier Myrtvedt til NTB.

Rånerne, med talsmann Espen Kittelsen, har ifølge Telen tidligere denne uken lovt nye aksjoner dersom Storgata ikke ble gjenåpnet ved gårsdagens møte.

- De har lovt å gjennomføre aksjoner, men det skulle være lovlige markeringer, og ikke noe straffbart, sier Myrtvedt, som understreker at politiet ikke har noen mistenkte etter gårsdagens branner.

Det er satt i gang et prøveprosjekt i byen. Nedre del av Storgata, som i årtier har vært rånernes domene, er omgjort til gågate. Og det skal den være ut oktober, besluttet kommunestyret i går. Skuffede rånere ble ifølge Telen fulgt ut fra møtet av en uniformert politimann. Med tidligere opprør friskt i minne ba han rånerne om å skru av mobiltelefonene og reise rett hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer