Nye regelbrudd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  •  I går ble ytterligere to russiske fiskebåter arrestert av den norske kystvakten, denne gang innenfor uomstridt norsk område ved Bjørnøya. Fartøyene hadde ikke fulgt regelverket, noe også kapteinen på den ene båten innrømmet. Ifølge kapteinen hadde han fått beskjed fra sine overordnede om ikke å følge reglene om rapportering til norske myndigheter.
  •  Episodene inntreffer under de norsk-russiske fiskeriforhandlingene som skal regulere fisket i oppvekstområdene for viktige fiskeslag. Også de russiske forhandlerne er åpenbart klar over at de har et problem med å formidle til fiskebåtredere og skippere at de reglene som gjelder er innført for å sikre at fiskestammene i disse områdene forblir levedyktige, og at de derfor skal følges. Det er imidlertid et velkjent problem at det foregår mye svart og uregistrert fiske i farvannet og at det også brukes ulovlig redskap. De russiske fiskebåtene ser ut til å være verstingene. Men de russiske myndigheter tar dessverre ikke dette like alvorlig som de norske. Det er forstemmende, spesielt når vi vet at de kvotene som tillates allerede i utgangspunktet antakelig er på kanten eller over kanten av det forsvarlige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer