Nye regler for behandling av rusmisbrukere

Skal være basert på rent medisinsk faglig grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Behandlingen av rusmisbrukere skal være basert på rent medisinsk faglig grunnlag. Aldersgrensen på 25 år for å få slik behandling bør falle bort.

Dette er to av forslagene til forskrift og nasjonal retningslinje for legemiddelassistert rehabilitering (LAR) som Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut på høring.

Det blir også foreslått at LAR-behandling ikke kan avbrytes uten at den er uforsvarlig, eller at pasienten vil det selv. I dag kan slik behandling avbrytes dersom pasienten bruker andre rusmidler, for eksempel hasj.

Spørsmålet om heroinmisbrukere kan få heroin som en del av et behandlingsopplegg, er ikke tatt med i forskriften. Dette spørsmålet utredes av et eget utvalg med Thorvald Stoltenberg som leder.

Forskriften dreier seg i første rekke om behandling med metadon, Subutex og Substitol.

I forslaget til retningslinjer for LAR heter det også at LAR bør integreres i det ordinære tjenesteapparatet slik at pasienten sikres en helhetlig vurdering og behandling for sin rusmiddelavhengighet. Samtidig må tjenestene bli bedre til å gi et tilgjengelig tilbud til utsatte og sårbare brukere som ikke så lett oppsøker ordinære tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer