Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye regler for henleggelser etter Monika-saken

Nå må alle slike henleggelser behandles av en statsadvokat.

ANTAS DREPT:
Politiet mener åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Saken ble først henlagt. Foto: Privat / NTB Scanpix
ANTAS DREPT: Politiet mener åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Saken ble først henlagt. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til nå har det vært ulik praksis for hvordan politiet henlegger mistenkelige dødsfall. Nå må alle slike henleggelser behandles av en statsadvokat.

I etterkant av Monika-saken har riksadvokat Tor-Aksel Busch har kontaktet statsadvokatembetene for å undersøke hvordan henleggelser av mistenkelige dødsfall foregår rundt om i landet. Svaret han fikk, er at det er ulik praksis rundt om i landet, skriver Bergens Tidende.

Mens det er statsadvokater som tar beslutningen om henleggelse i mange embeter, er det politiet som tar avgjørelsen andre steder, som i Hordaland.

I et brev til landets politimester og statsadvokater slår Busch nå fast det han tidligere har varslet - at slike henleggelser fra nå av alltid skal behandles av en statsadvokat.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund i 2011. Politiet henla saken som selvmord. I høst ble en 32 år gammel mann, Monikas, tidligere stefar, pågrepet og siktet for drap.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling