Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye regler for reisende

Myndighetenes nye regler inkluderer at alle som ankommer Norge fra utlandet, utenom Norden, skal settes i karantene.

INNREISE: Bent Høie sier de vil sette personer som ankommer Norge uten opphold i Norge i karantene hvis de har symptomer, og friske vil de forøke å returnere. Vis mer

Torsdag ettermiddag avholdt Helsedirektoratet, Folkehelseinstiuttet, statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie en felles pressekonferanse hvor de orienterte om situasjonen knyttet til coronaviruset.

Regjeringen fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig, og vil sette alle som kommer fra utenfor Norden i hjemmekarantene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tiltak

Dette er blant tiltakene som kommer fra Helsedirektoratet torsdag ettermiddag.

Helsedirektoratet understreker at all innenlands transport skal gå mest mulig som normalt, men oppfordrer til å unngå fritidsreiser og alle reiser som ikke er strengt nødvendig. «Unngå offentlig transport hvis du kan, unngå andre steder hvor du lett kommer nær andre, unngå nærkontakt med andre,» er blant rådene.

Kan pålegges jobb

Kollektivtransporten skal likevel opprettholdes, slik at de med kritiske samfunnsfunksjoner skal komme seg på jobb.

Det strengeste tiltaket er altså at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar, skal i karantene i 14 dager når de kommer hjem.

I tillegg sier Bent Høie at alle som har kompetanse til å jobbe i helsevesenet, kan pålegges å jobbe. Dette inkludere studenter og pensjonister. Pensjonister vil imidlertid ikke hentes inn i første omgang.

Hele Norges coronakart