Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye regler for smertelindring

Mange pasienter får ikke nok smertelindring den siste tiden de lever. Døden kan derfor bli unødvendig smertefull. Et hurtigarbeidende utvalg skal nå utarbeide retningslinjer for terminal sedering, eller smertelindring, ved livet slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått signaler om at leger er blitt redde etter den såkalte Bærum-saken. Derfor er det svært viktig at vi hurtigst mulig får klare retningslinjer å gå etter, og slik at pasienten får best mulig behandling og nok smertelindring, sa professor Reidun Førde da hun onsdag presenterte medlemmene i arbeidsgruppa som skal lage utkast til slike retningslinjer.

Førde som også er leder i Rådet for legeetikk, understreker at dette handler om svært kompliserte spørsmål både etisk, juridisk og medisinsk.

- Aktiv dødshjelp vil vi ikke ha, men pasienter skal ikke lide unødvendig fordi vi mangler retningslinjer, sa hun.

Arbeidsgruppa skal kartlegge praksis på området i Norge og skal ta stilling til hvordan beslutning om smertebehandling skal tas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media