FEST I BOLLELAND: Roger Danielsberg (tv) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth.
FEST I BOLLELAND: Roger Danielsberg (tv) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Nye rekorder i Bolleland

Roger Danielsberg satser på å selge 1,6 millioner boller i 2017.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har prøvd mye rart innenfor helse og sunnhet, men stort sett er det det ingen som vil ha det. For halvannet år siden prøvde vi oss med en fresh og fin salatbar i tre måneder, men det var det dyreste vi hadde gjort. Vi måtte kaste mye mat fordi salget gikk for dårlig, sier Roger Danielsberg, daglig leder og medeier i Espa Servicesenter, til Finansavisen.

Landemerke

Den bolleselgende Shell-stasjonen ved Mjøsa er blitt et landemerke for trafikanter på E6 mellom Oslo og Hamar. Det begynte i det små da dagens eiere overtok i 1994.

Finansavisen kan fortelle at bedriften har et salgsmål på 1,6 millioner boller i 2017, noe som tilsvarer en rekke fra Espa til et stykke forbi Moss, og før helga hadde bolletelleren på bedriftens nettsider nådd 745 123 solgte.

Bra beliggenhet

Drivstoffsalg utgjør rundt 30 prosent av omsetningen ved stasjonen. 19,5 millioner kroner, eller 26 prosent, kommer fra boller og kaffe, mens det resterende er andre kioskvarer.

LUFTIGE BOLLER: Fersk gjær og litt bakepulver er hemmeligheten som gir luftige boller Video: Per Ervland / Aase Dotterud Vis mer

- Det er den klassiske bilmaten det går i, det vil si pølser, burgere og boller. Vi har en vegetarburger som det går litt av nå, men helsekost er vanligvis ikke det folk etterspør når de er på tur i bilen en gang i måneden. Det er sikkert annerledes når de handler hjemme, sier Danielsberg til Finansavisen.

- Du kan ikke lage Espa-boller på Grünerløkka. Vi ville ha undergravd oss selv om vi hadde prøvd å kopiere butikken andre steder, så da besluttet vi heller å drive butikken ordentlig her vi er. Alle har boller, men ingen andre har beliggenheten vår. Når folk har kjørt i omtrent en time passer det å ta et stopp, og fra oss er det en time til både Trysil, Sjusjøen og Oslo, avslutter bollesjefen.

Andre økonominyheter:
- Det er ingen grunn til å vente boligkrakk i Norge
- Tilbudet av Oslo-boliger kollapset aldri