Nye Rikshospitalet utsatt til etter jul

Hovedflyttingen av Rikshospitalet skjer ikke som planlagt 20. og 21. november. Det vedtok sykehusets styre i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsbygg beklager, men kryper ikke

Styret har ikke satt en ny dato for når flyttingen kan skje. Ny flytteplan vil bli vedtatt så snart de tekniske anleggene er ferdig og har forsvarlig stabil drift, heter det i styrets vedtak.

Rikshospitalet skulle ifølge de siste vedtatte planer ha startet innflyttingen i det nye Rikshospitalet 2. august, med hovedflytting av pasientene 20. og 21. november. På grunn av forsinket ferdigstilling av tekniske anlegg var det ikke mulig å starte flyttingen som planlagt.

Med utgangspunkt i den tiden sykehuset mener er nødvendig for å oppnå sikker drift, har altså styret vedtatt at hovedflyttingen av pasienter 20. og 21. november ikke kan gjennomføres.

- Styret ser det ikke som forsvarlig å forkorte den planlagte utprøvings- og oppstartingsperioden av hensyn til pasienters og ansattes sikkerhet, heter det i pressemeldingen.

Flytteprosessen innebærer at innflyttingen skjer trinnvis, og at det skal være 10-12 uker fra de første avdelingene med pasienter flytter til hovedflyttingen gjennomføres.

Via sin informasjonssjef Leiv Ellingsen, sier arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy (KrF) at hun tar Rikshospitalets avgjørelse til etterretning. Samtidig gjentar statsråden at hun ønsker en uavhengig granskning av det som har skjedd i forbindelse med byggingen av nytt Rikshospital.

(NTB)