Nye russiske flytokt nær Norge

Norske F-16 på vingene i løpet av 12 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To norske F-16-fly tok torsdag morgen av fra Bodø hovedflystasjon for å observere russiske bombefly utenfor norsk territorium.

Beredskapsflyene tok av klokken 5.20 torsdag morgen etter at de ble varslet av NATOs luftoperasjonssenter på Reitan.

- De russiske flyene var så langt ute, om lag 100 nautiske mil fra vårt farvann, at våre fly returnerte etter å ha observert de russiske flyene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) på Jåttå utenfor Stavanger til NTB.

Han opplyser at de norske jagerne ble sendt på vingene igjen ved 12-tiden da russerne returnerte og fløy hjemover.Flere flytokt Ifølge Eide er russiske flytokt i internasjonalt farvann utenfor norskekysten blitt mer vanlig de siste månedene.

- Det henger nok sammen med bedre økonomi. Og det er naturlig at de ønsker at pilotene får så mye trening som mulig, sier Eide.

En talsmann for det russiske luftforsvaret opplyser til AFP at fire russiske strategiske bombefly gjennomførte treningsflyginger over Arktis og Atlanterhavet torsdag. To bombefly av typen TU-95MS skulle fly over Arktis og de nordlige delene av Atlanterhavet, mens to bombefly fra den østlige Amur-regionen skulle fly på treningstokt østover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer