Cleo Smith savnet:

Nye, «rystende» detaljer

Fire år gamle Cleo Smith har vært savnet i en uke. Nå forteller piloten Justin Borg at jenta trolig var borte lenge før politiet ankom stedet.

SAVNET: Fire år gamle Cleo Smith ble meldt savnet forrige lørdag. En uke seinere er det fortsatt ingen spor etter jenta. Foto: Western Australia Police Force.
SAVNET: Fire år gamle Cleo Smith ble meldt savnet forrige lørdag. En uke seinere er det fortsatt ingen spor etter jenta. Foto: Western Australia Police Force. Vis mer
Publisert

Det er nå en uke siden fire år gamle Cleo Smith ble meldt savnet. Jenta ble siste sett klokka 01.30 natt til forrige lørdag, sovende i familiens telt.

Familien var på overnattingstur i området Blowholes, som ligger i Macleod like ved Carnarvon i Western Australia. Det skal ha vært fireåringens første campingtur.

Etter mange intense dager med omfattende søk, er det fremdeles ingen spor etter Cleo.

Saken er omtalt i The Weekend Australian.

- Sikre på at hun ikke var i området

Nå forteller piloten Justin Borg, en av de første som var med å lete, at jenta trolig var borte fra området lenge før politiet ankom stedet.

Borg sendte raskt ut sine helikoptre, som startet et grundig søk, mens de ventet på politiet.

- Vi var ganske sikre på at hun ikke var i området da vi foretok vårt andre søk. Når vi leter etter noen, og de befinner seg i området, finner vi dem som regel raskt. Spesielt hvis de går i farger som skiller seg ut, sa Borg til den australske avisa.

Cleo hadde på seg en rosa/lilla pysjamas med blått og gult mønster da hun sist ble sett. Soveposen, som også er borte, var rød og svart.

Australske News.com omtaler de nye detaljene i saken som «rystende».

Over i undersøkelsesfase

Politiinspektør Jon Munday har tidligere uttalt seg og sagt at politiet ikke utelukker noen teorier, og at en av scenarioene er at en tredjeperson har tatt Cleo ut av søkeområdet.

NY VIDEO: Amerikansk politi har frigitt en ny video i forbindelse med drapet på 22 år gamle Gabby Petito som viser at hun muligens utfører håndsignalet for hjelp. Video: MOAB Police Department. Reporter: Julie Tran / Dagbladet Vis mer

Munday opplyste også tidligere i uka om at en av glidelåsåpningene på teltet var åpen da familien oppdaget at Cleo var borte, og at den skal ha vært åpnet til en høyde som jenta selv ikke ville vært i stand til å nå.

Politiet er nå sikre på at Cleo ikke befinner seg innenfor området de har søkt i den siste uka. Det fortalte en talsmann for den australske politistyrken vest til NCA NewsWire.

Saken har gått over til en undersøkelsesfase, da området er gjennomsøkt, uten tegn eller bevis som tyder på at jenta har gått av sted på egen hånd.

Ser etter tegn på innbrudd

Krimteknikere befinner seg for øyeblikket hjemme hos Cleos mor, for å søke gjennom eiendommen etter potensielle bevis som kan hjelpe politiet mot et svar. Angivelig skal de lete etter tegn på innbrudd, eller bevis på at noen kan ha lusket rundt eiendommen i tiden fram mot forsvinningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer