Nye Saab- luksus til 300.000

TROLLHATAN (Dagbladet): Saab kommer med en helt ny bil. Dagbladet har de aller første bildene av bilen som skal erstatte Saab 9-3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går tiår mellom hver gang Saab lanserer en ny bil. 8. juli viser fabrikken den nye Saab 9-3 for alle første gang. Men alt nå kan Dagbladet.no vise bilder av bilen. Det blir en luksussedan som direkte skal konkurrere med Audi A4, BMW 3-serien og Volvo S60. Bilen bygges på samme plattform som nye Opel Vectra. (Både Opel og Saab eies av General Motors og en rekke komponenter vil derfor bli brukt både i Vectra og Saab 9-3.)

Nye Saab kommer med en ny 2,0 liters turbomotor på 150 HK. Bilen blir også levert med en dieselmotor på 2.2 liter. Foreløpig kommer bare sedan med stor bakluke. Senere vil det komme både stasjonsvogn og kabriolet. Det er ventet at Saab også ser på mulige varianter med firehjulstrekk.

Bilen blir en av de virkelig store nyhetene på den internasjonale bilutstillingen på messesenter, Lillestrøm i september. Den første utstillingen i det nye messesenteret til Norges Varemesse blir en bilutstilling. Kong Harald skal åpne utstillingen som også markerer at Messehallen på Skøyen skal rives og at alle utstillinger i framtida blir på Lillestrøm. Messehallen ligger ved jernbanestasjonen på Lillestrøm.

kmob@dagbladet.no

NY SAAB: Erstatteren til Saab 9-3 blir en av de virkelig store nyhetene på den internasjonale bilutstillingen på Lillestrøm i september.