Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sammenstøt i Gaza

Flere hundre palestinske demonstranter kastet stein, molotovcoctails og brant bildekk da de i formiddag nådde fram til de israelske militærpostene utenfor bosettingen Netzarim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personellet på Shifa-sykehuset i Gaza frykter nok en dag med mange døde og skadde etter sammenstøt med de israelske soldatene. Da Dagbladet var i kontakt med kilder i Gaza i formiddag, var det enda ikke rapportert om døde eller skadde fra uroen utenfor Netzarim.

I morgentimene la flere hundre palestinske ungdommer ut på en demonstrasjonsmarsj mot den israelske bosettingen. Da de kom fram, kastet de steiner mot de israelske soldatene. Soldatene forholdt seg rolig og skjøt ikke tilbake ifølge øyenvitner.

Den israelske militære posten i krysset der veien fra Netzarim møter hovedveien fra Gaza by og sørover, har vært åsted for noen av de hardeste sammenstøtene i den seks dager lange krisesituasjonen i Palestina. Det var her tolv år gamle Muhammed al-Durra ble drept for åpent kamera sist lørdag.

<B>DEKNING:</B> En palestinsk skoleelev søker dekning utenfor den israelske bosettingen Netzarim.