Nye sammenstøt i Kosovo

Etniske albanere og franske NATO-soldater støtte sammen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NATO-soldatene har fått meldinger om flere granatangrep mot serbere og deres eiendommer i Kosovo i løpet av natta. I dag braket det sammen mellom NATO-soldatene og albanerne i Mitrovica igjen.

Det ble utvekslet både slag og spark da de franske KFOR soldatene nektet å la omkring 150 albanere krysse broen som deler byen i en serbisk og en albansk del. Albanerne ville storme serberne på den andre siden av elven Ibar, akkurat som igår.

- Franskmennene er terrorister! Vi skal frigjøre Mitrovica, ropte den kosovalbanske menneskemengden, som for det meste besto av unge menn. De franske soldatene dannet en barriere ved å stå skulder ved skulder. Bak seg hadde de et titalls pansrede personellkjøretøyer. En albaner ble arrestert.

Svært spent

Seint i går kveld ble en rakettdrevet granat skutt fra den albanske bydelen inn i den serbiske delen. Ingen ble skadd i episodene i Mitrovica, opplyste den franske militærtalsmannen Bertrand Bonneau.

Serberne er i mindretall i Mitrovica, og de etniske albanerne har flere ganger sagt at de ville ha hevn etter flere års undertrykkelse fra serbisk politi. Albanerne klager også over at KFOR har tillatt serbere å overta deres eiendommer.

Den franske KFOR-kontingenten avviser påstander om at den samarbeider med serberne i Mitrovica. Opptøyene i går kom tilsynelatende helt uventet på franskmennene, men i dag var de bedre forberedt og hadde kjørt i posisjon et dusin pansrede kjøretøyer som sperret av broen over elva Ibar.

Gemyttene kokte over etter at soldatene forsøkte å roe ned en kvinne som marsjerte i spissen for den kosovoalbanske menneskemengden. Flere av albanerne kastet stein mot franskmennene eller spyttet på soldatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer