Nye sammenstøt i Malaysia

Kuala Lumpur: Rundt 100 malaysiske politimenn med køller og skjold brukte vannkanoner for å spre de rundt 1.000 opposisjonsdemonstrantene som lørdag forsøkte å samle seg på Merdeka-plassen i sentrum av Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere lastebillass med politimenn, også opprørspoliti, hadde stanset trafikken og sperret av området rundt plassen. Her hadde regjeringsmotstanderne planlagt å samles for å kreve Anwar Ibrahims løslatelse.

Demonstrantene ropte «Reform» og «Gud er stor» før de ble fjernet av politiet. Rundt 10 personer ble pågrepet.

Useriøst

Det var på den samme plassen opposisjonen samlet 30.000 tilhengere av den avsatte finansministeren Anwar Ibrahim forrige søndag. Få timer etter demonstrasjonen ble Anwar arrestert og siktet etter den strenge loven om indre sikkerhet, som gjør det mulig å pågripe og fengsle uten rettssak.

- Anwar Ibrahim skal få lov til å bli stilt for retten dersom han får tilhengerne sine til å stanse protestene mot at han er arrestert, lovet statsminister Mahathir Mohamad fredag. Men hvordan den fengslede mannen skulle få formidlet en slik oppfordring, visste han ikke. - Telepatisk, foreslo han.

Stadig urolig

Demonstrasjonen forrige helg var den største protesten mot Mahathirs styre på de 17 årene han har sittet ved makten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer