Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sammenstøt i syrisk flyktningleir

Støtte sammen med jordanske sikkerhetsstyrker i protest mot forholdene i leiren.

SAMMENSTØT: Syriske flyktninger støtte i natt sammen med jordanske sikkerhetsstyrker i flyktningeleiren al-Zaatri. Foto: REUTERS/Majed Jaber/NTB Scanpix
SAMMENSTØT: Syriske flyktninger støtte i natt sammen med jordanske sikkerhetsstyrker i flyktningeleiren al-Zaatri. Foto: REUTERS/Majed Jaber/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leiren huser rundt 2.000 telt med flyktninger og ligger i utkanten av grensebyen Mafraq.

Uroen skal ha startet etter at jordansk politi angivelig banket opp en syrisk ungdom som forsøkte å snike seg ut av flyktningleiren mandag.

For de syriske flyktningene var dette dråpen som fikk begeret til å renne over, og hundrevis protesterte mot det de kaller uverdige forhold i leiren.

Natt til tirsdag blusset protestene opp igjen, og jordanske sikkerhetsstyrker åpnet ild for å roe gemyttene. Ingen skal ha blitt såret eller drept.

- Vi kom til Jordan for å leve trygt og på verdig vis, ikke som dyr, sier flyktningen Abu Mohammed.

- Det er ikke elektrisitet, lite vann og teltene kan ikke holde varmen ute om dagen eller kulden ute om natta, sier han.

Al-Zaatri var den første leiren jordanske flyktninger åpnet for de syriske flyktningene.

Tidligere kunne syriske flyktninger bevege seg fritt i Jordan, men myndighetene har nå skjerpet praksisen.

Anslagsvis 150.000 syrere har søkt tilflukt i Jordan siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet i mars 2011. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media