Nye sammenstøt i Teheran i forbindelse med markering

Politifolk brukte køller til å denge løs på demonstranter i sentrum av hovedstaden Teheran, ifølge øyenvitner.

PROTEST: Iranske demonstranter holder et bilde som viser Irans president Mahmoud Ahmadinejad og Hitler under en protest i dag. Demonstrantene protesterte mot manglende sosial og politisk frihet. Foto: AP Photo/Vincent Thian/Scanpix
PROTEST: Iranske demonstranter holder et bilde som viser Irans president Mahmoud Ahmadinejad og Hitler under en protest i dag. Demonstrantene protesterte mot manglende sosial og politisk frihet. Foto: AP Photo/Vincent Thian/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De siste meldingene fra Teheran sier at opprørspoliti har støtt sammen med tilhengere av opposisjonen i Iran.

- Politifolk brukte køller til å denge løs på demonstranter i sentrum av hovedstaden Teheran, forteller øyenvitner til  nyhetsbyrået Reuters.

Folk skal rope ut anti-Iranske slagord på Ferdowsi-torget.

Iranske myndigheter har fryktet at opposisjonelle studenter vil gjenoppta sine protester mot det omstridte presidentvalget i juni i år, da sittende president Mahmoud Ahmadinejad ble beskyldt for å ha jukset til seg seieren over opposisjonens kandidat Mir Hossein Mousavi.

Iranerne skulle i dag offisielt minnes tre studenter som ble drept under den tidligere sjahens regime i 1953, skriver NTB. Men markeringen er siden 1990-tallet også blitt benyttet til å protestere mot mindre sosial og politisk frihet.

Kveler alle former for protestMyndighetene har forbudt utenlandske medier fra å dekke studentenes møter i dag. I tillegg har de stengt tilgangen til internett, i det nyhetsbyrået AP kaller et forsøk på å kvele alle former for protest mot sittende president Mahmoud Ahmadinejad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer