Nye sammenstøt i Xinjiang

Nesten 1500 personer er arrestert de siste dagene, melder kinesisk statlig media.

MASSEARRESTASJONER: Nesten 1500 personer er arrestert etter opptøyene i Xinjiang-regionen i Kina de siste dagene. Dette bildet, som stammer fra Twitter, viser opptøyene i Urumqi. Foto: REUTERS/SCANPIX
MASSEARRESTASJONER: Nesten 1500 personer er arrestert etter opptøyene i Xinjiang-regionen i Kina de siste dagene. Dette bildet, som stammer fra Twitter, viser opptøyene i Urumqi. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag har det vært nye sammenstøt mellom demonstranter og politi i Xinjiang-regionen i Kina, melder NTB.

Flere hundre uigurer strømmet ut i gatene i regionhovedstaden Urumqi tirsdag, der de etter kort tid ble møtt av kinesisk opprørspoliti. Ifølge øyenvitner skal demonstrantene ha presset politistyrkene tilbake.Over 1400 arrestertDemonstrantene krever at de mange som er blitt arrestert etter etter de siste dagenes voldsomme opptøyer løslates. Det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at 1434 personer nå arrestert  i Xinjiang-regionen,  ifølge nyhetsbyrået AP.

Myndighetene har tidligere opplyst at 156 personer er drept i sammenstøtene mellom den muslimske minoriteten uigurer, hankinesere og politiet.

1080 personer er rapportert såret, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Høy sikkerhetSikkerhetsberedskapen i regionen er høy, og hundrevis fra de paramilitære styrkene har tatt kontroll over gatene i regionens hovedstad Urumqi. Internettilgangen skal være helt eller delvis borte, og mobiltelefoner skal ikke være mulig å bruke.

Ifølge The New York Times er byen nå så å si stengt ned. Politiet har opprettet kontrollposter på veiene inn til Urumqi, og det er innført portforbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer