Nye sammenstøt mellom fotballpøblene

24 anholdt etter blodig slagsmål.

PÅGREPET ETTER MASSESLAGSMÅL: 24 personer er pågrepet etter et blodig masseslagsmål på Carl Berner. Totalt i dag er 32 casuals pågrepet, de fleste fra Bergen. Foto: Håkon Eikesdal
PÅGREPET ETTER MASSESLAGSMÅL: 24 personer er pågrepet etter et blodig masseslagsmål på Carl Berner. Totalt i dag er 32 casuals pågrepet, de fleste fra Bergen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotball-casuals med tilknytning til Vålerenga og Brann har nok en gang barket sammen i Oslo. Denne gang på T-banestasjonen på Carl Berner.

 - Det har vært et slagsmål mellom casuals. Vi har pågrepet 24 stykker. Alle blir nå fraktet til politihuset, og alle siktes for ordensforstyrrelse, bekrefter Arve Røtterud, innsatsleder ved politiet i Oslo.

Antallet pågrepne i slåsskampen på Carl Berner ble etterhvert oppjustert til å være 35.

Etter slåsskampen på Carl Berner stakk flere av de involverte av.

Vitneobservasjoner førte til at fem av dem ble pågrepet en stund etter på Grünerløkka.

- Her pågrep vi fem personer. Disse var også involvert i slåsskampen på Carl Berner. Etter bråket på Nationaltheateret anholdt vi sju, så totalt er det 42 casuals innbrakt, sier Bjørnbakk.
Slag og spark

Rundt 50 personer deltok i den brutale slåsskampen som fortsatt pågikk da politiet kom til stedet.

- Vi så slag og spark, flasker som gikk gjennom luften og traff hoder og folk som kastet hverandre i asfalten, forteller Røtterud.

Tre personer er skadd.

- De er tatt med til legevakten, opplyser Røtterud.

24 PÅGREPET:  24 personer er pågrepet på Carl Berner T-banestasjon i Oslo. Totalt i dag er 32 fotball-casuals pågrepet og siktet for ordensforstyrrelse. Foto:Sigurd Fandango
24 PÅGREPET: 24 personer er pågrepet på Carl Berner T-banestasjon i Oslo. Totalt i dag er 32 fotball-casuals pågrepet og siktet for ordensforstyrrelse. Foto:Sigurd Fandango Vis mer

Venter mer bråk
Et stort antall casuals befinner seg for øyeblikket i Oslo.

- Mange har kommet fra Bergen med tog og bil. De er over hele byen, sier innsatslederen. Han bekrefter at det er snakk om et antall på over 100.

- Hva synes du om denne oppførselen?

- Det er beklagelig, må man kunne si. De ødelegger for seg selv og for andre, sier Røtterud.

Tidligere i dag var rundt 50 personer involvert i et massesalgsmål ved Nationaltheateret. Tross stort politioppbud og overvåkning, klarte de hissige fotballpøblene igjen å finne hverandre for å slåss. Politiet regner med at det kommer til å bli mer bråk utover kvelden.

VENTER MER BRÅK: Politiet tror ikke fotballbråket i Oslo er over. Foto: Sigurd Fandango
VENTER MER BRÅK: Politiet tror ikke fotballbråket i Oslo er over. Foto: Sigurd Fandango Vis mer

- Det er dessverre bare et fåtall vi har pågrepet her, så nå må vi bare gjøre oss klare for nye sammenstøt, sier Røtterud.

Flest fra Bergen
Alle de pågrepne er unge menn, de fleste i 30-årsalderen. Flere av dem er åpenbart beruset.

Totalt i dag er 34 personer pågrepet. Et flertall av de pågrepne er fra Bergen, bekrefter politiet. 

De fleste som ble pågrepet mens Dagbladet var på stedet snakket bergensdialekt eller svensk. Én mann med Vålerenga-caps blødde fra et stort kutt i hodet og fikk bistand fra ambulansepersonell, mens flere andre hadde tydelige skrammer og var kraftig mørbankede og støle.

BLIR SIKTET: Alle de pågrepne vil bli siktet for ordensforstyrrelse. MMS-foto: Harald S. Klungtveit
BLIR SIKTET: Alle de pågrepne vil bli siktet for ordensforstyrrelse. MMS-foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer