Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sammenstøt på Tempelhøyden

Israelsk politi mot steinkastende palestinere på Tempelhøyden i Jerusalem.

NYE SAMMENSTØT: Dette bildet er tatt tidligere i måneden, men det har vært nye sammenstøt mellom israelsk politi og steinkastende palestinere i natt. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Scanpix
NYE SAMMENSTØT: Dette bildet er tatt tidligere i måneden, men det har vært nye sammenstøt mellom israelsk politi og steinkastende palestinere i natt. Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Israelsk politi har tatt seg inn på moskéområdet på Tempelhøyden i Jerusalem. Der ble de møtt av steinkastende palestinere.

Årsaken til politioperasjonen søndag morgen var ifølge Jerusalem Post at politiet via overvåkingskameraer hadde sett at unge palestinere forberedte seg på opptøyer.

Blant annet hadde de tatt fram tønner med olje som skulle helles ut på bakken, ifølge avisen.

En person ble pågrepet før det igjen ble rolig på området.

Det har vært uroligheter på og omkring Tempelhøyden, eller al-Haram al-Sharif som muslimene kaller det, mange ganger den siste tiden.

Enkelte religiøse ledere blant både palestinere og israelere har oppfordret sine tilhengere til å oppsøke Tempelhøyden, som igjen har ført til sammenstøt.

Tempelhøyden ligger i gamlebyen i Jerusalem, og ble annektert av Israel i 1967. Det var også her at den andre palestinske intifadaen brøt ut høsten 2000, kort etter at Israels daværende opposisjonsleder Ariel Sharon oppsøkte området.

Tempelhøyden er jødedommens helligste sted, og muslimenes tredje helligste sted etter Mekka og Median i Saudi-Arabia.(NTB)

AMPERT: En maskert israelsk politimann i håndgemeng med en palestiner i Ras al-Amudin i Øst-Jerusalem 9. oktober. Det har vært nye sammenstøt i natt. Foto: AP Photo/Mahfouz Abu Turk/Scanpix
AMPERT: En maskert israelsk politimann i håndgemeng med en palestiner i Ras al-Amudin i Øst-Jerusalem 9. oktober. Det har vært nye sammenstøt i natt. Foto: AP Photo/Mahfouz Abu Turk/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media