Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nye sammenstøt sør i Filippinene

Spent situasjon etter at presidenten innførte unntakstilstand.

Pårørende av arresterte tilhengere av Ampatuan-klanen venter utenfor et fengsel på øya Mindanao sør i Filippinene. Politiet i provinsen Maguindanao på Mindanao støtte mandag sammen med væpnede tilhengere av den mektige klanen. President Gloria Macapagal Arroyo har innført unntakstilstand i Maguindanao, der folk fra regjeringen nå forsøker å forhandle med Amputuan-klanen. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX
Pårørende av arresterte tilhengere av Ampatuan-klanen venter utenfor et fengsel på øya Mindanao sør i Filippinene. Politiet i provinsen Maguindanao på Mindanao støtte mandag sammen med væpnede tilhengere av den mektige klanen. President Gloria Macapagal Arroyo har innført unntakstilstand i Maguindanao, der folk fra regjeringen nå forsøker å forhandle med Amputuan-klanen. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i provinsen Maguindanao sør i Filippinene har støtt sammen med væpnede menn fra den såkalte Ampatuanklanen. Regjeringen forsøker nå å forhandle med klanens ledere.

Det ble ikke meldt om drepte eller skadde i mandagens sammenstøt, men situasjonen i Maguindanao på øya Mindanao er spent etter at president Gloria Macapagal Arroyo innførte unntakstilstand. Ifølge BBC skal Ampatuan-klanen ha mist 3.000 menn under våpen.

- Soldater har sperret av deler av provinsen, beslaglagt våpen og arrestert mange titalls væpnede menn. Regjeringen gir klanen skylden for massakren på 57 mennesker i forrige uke, og for å hisse til opprør, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider mandag.

Klanens folk mistenkes ifølge regjeringstalsmenn i Manila for å stå bak massakren nær byen Datu Unsay 23. november. Klanen ledes av Manguidanaos guvernør Andal Ampatuan, og har i årevis styrt provinsen med hard hånd.

Guvernøren, hans sønn og minst fem andre medlemmer av familien sitter arrestert. Filippinske borgerrettsforkjempere mener president Arroyo ikke hadde rettslig grunnlag for å innføre unntakstilstand i Maguindanao, og vil bringe saken inn for høyesterett i Manila. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media