Nye sammenstøt sør i Filippinene

Spent situasjon etter at presidenten innførte unntakstilstand.

Pårørende av arresterte tilhengere av Ampatuan-klanen venter utenfor et fengsel på øya Mindanao sør i Filippinene. Politiet i provinsen Maguindanao på Mindanao støtte mandag sammen med væpnede tilhengere av den mektige klanen. President Gloria Macapagal Arroyo har innført unntakstilstand i Maguindanao, der folk fra regjeringen nå forsøker å forhandle med Amputuan-klanen. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX
Pårørende av arresterte tilhengere av Ampatuan-klanen venter utenfor et fengsel på øya Mindanao sør i Filippinene. Politiet i provinsen Maguindanao på Mindanao støtte mandag sammen med væpnede tilhengere av den mektige klanen. President Gloria Macapagal Arroyo har innført unntakstilstand i Maguindanao, der folk fra regjeringen nå forsøker å forhandle med Amputuan-klanen. Foto: REUTERS / Erik de Castro / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Politiet i provinsen Maguindanao sør i Filippinene har støtt sammen med væpnede menn fra den såkalte Ampatuanklanen. Regjeringen forsøker nå å forhandle med klanens ledere.

Det ble ikke meldt om drepte eller skadde i mandagens sammenstøt, men situasjonen i Maguindanao på øya Mindanao er spent etter at president Gloria Macapagal Arroyo innførte unntakstilstand. Ifølge BBC skal Ampatuan-klanen ha mist 3.000 menn under våpen.

- Soldater har sperret av deler av provinsen, beslaglagt våpen og arrestert mange titalls væpnede menn. Regjeringen gir klanen skylden for massakren på 57 mennesker i forrige uke, og for å hisse til opprør, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider mandag.

Klanens folk mistenkes ifølge regjeringstalsmenn i Manila for å stå bak massakren nær byen Datu Unsay 23. november. Klanen ledes av Manguidanaos guvernør Andal Ampatuan, og har i årevis styrt provinsen med hard hånd.

Guvernøren, hans sønn og minst fem andre medlemmer av familien sitter arrestert. Filippinske borgerrettsforkjempere mener president Arroyo ikke hadde rettslig grunnlag for å innføre unntakstilstand i Maguindanao, og vil bringe saken inn for høyesterett i Manila. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer