Nye samtaler mellom Ukraina og Russland

- Orientert om planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas president Petro Porosjenko og den russiske presidenten Vladimir Putin hadde i dag nye samtaler om voldshandlingene øst i Ukraina.

- Ukrainas president orienterte Vladimir Putin om planene for å roe ned situasjonen sørøst i Ukraina, sa Putins talsperson Dmitrij Peskov.

Presidentene snakket sammen på telefonen. Sist de to var i kontakt var fredag forrige uke under 70-årsmarkeringen for D-dagen i Normandie. Under møtet tok begge til orde for å få en rask slutt på volden i Øst-Ukraina.

Ukrainas innenriksdepartement beskyldte samtidig Russland for å ha latt tre stridsvogner krysse grensen for å støtte prorussiske separatister.

Russland kom ikke med noe umiddelbart svar på beskyldningen, men korrespondenter fra nyhetsbyrået Reuters sier de så tre stridsvogner i den ukrainske grensebyen Snizjne i Donetsk-provinsen.

- Vi har sett kolonner med pansrede kjøretøyer, artilleri og stridsvogner, som ifølge våre opplysninger krysset grensen og var i Snizjne i morges, sier Ukrainas innenriksminister Arsenij Avakov. Han sier ukrainske styrker ødela deler av kolonnene og at kampene fortsatt pågikk.

Russland har avvist at landet støtter separatistene som har tatt kontroll over flere byer øst i Ukraina, hvor store deler av befolkningen er russisktalende. Russlands president, Vladimir Putin, har lovet å skjerpe grensekontrollen.

Avakov sier etterretningsrapporter svekker tilliten til Russlands innsats for å få en slutt på flere uker med voldelig konflikt i Øst-Ukraina.

(NTB)